AK Parti Başkan Adayı Belli Oluyor

Haberler / Yerel 2014

Emirdağ Belediye Başkanlığı için Emirdağ'da partilerde hareketlilik devam ediyor. İlk olarak MHP'nin adayını açıklaması ile başlayan sürecin ardından cumartesi günüde CHP temayül ile adayını belirledi.

Gözler iktidar partisi AK Parti'nin 17 Kasım 2013 Pazar günü Afyonkarahisar'da yapacağı temayül yoklamasına çevrildi. 3 aday adayı arasında geçecek olan aday adaylığı yoklamasında gizli oy, gizli tasnif yapılacak. Emirdağ Belediye Başkanının AK Parti'den Cengiz Pala olmasından ötürü, temayül yoklamasında oy kullanacak olan AK Parti Emirdağ İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri ve mahalle temsilcilerinden 2 isim yazmaları istenecek.

Hüseyin Duran, Seydi Çelik ve mevcut başkan Cengiz Pala'nın temayül oylamasının ardından oylar sayılmak üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek. Burada AK Parti'nin daha önce araştırma-anket şirketlerine yaptırdığı anket sonuçlarının %40'ı, temayül sonuçlarının %40'ı ve il-ilçe teşkilatının %20'lik oranıyla Ak Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayını belirleyecek.

Ayrıntılar için gün içinde www.emirdag.gen.tr 'den canlı canlı olarak sunulacaktır...