Altınel'li AKP'nin Şansı

Köşe Yazıları / Mustafa Koyuncu

Beklenen yine oldu. AKP yine her zamanki yaptığını yaptı, Cumartesi günü açıklanması gereken Belediye Başkan Adayı bu defa da ayın 15'ine atıldı.
İl'den gelen heyet Cumartesi günü Davulga Kasabası için temayül yaptı ama Davulga'nın adayı zaten belli gibiydi. Yusuf Akkuyu'nun AKP ilçe Başkanlığı seçiminden sonra yaptığı sert açıklamalar Yusuf Akkuyu'nun AKP'deki sonunu hazırladı. Biz de bu arada AKP?nin eleştiriye ne kadar açık olduğunu görmüş olduk.
Gelgelelim aday açıklama işine. Herkesin ağzında farklı bir isim var. Biri Cengiz Pala diyor öteki Serkan Koyuncu diyor bize gelen bilgi ise AKP Koordinasyon Kurulu Başkanı'na sorduğumuz gibi Tülay Altınel ismi. AKP'lilere Tülay Altınel'in Emirdağ Belediye Başkan adayı olduğu ve bunun da sır gibi saklandığı bilgisini bir türlü teyyit ettiremedik ama bu ismin AKP'de ağır bastığı birçok kişi tarafından söyleniyor. Ve yine Sayın Unakıtan tarafından desteklendiği duyumlarımız arasında. AKP'liler bu duyumları yalanlasa da doğru olmadığını bilemiyoruz.
Peki Altınel'li AKP Emirdağ'da seçimi nasıl kazanır? Ne yapar ne yapamaz? Benim şahsi görüşüm Altınel'le AKP'nin şansı hemenhemen hiç yok. Altınel'i Emirdağ halkının yüzde kaçı tanıyor, yüzdekaçı biliyor? Altınel'e kaç kişi niçin oy verir? Sanırım AKP İlçeBaşkanı Abdulkadir Yılmaz ve yönetimi bu soruları kendi kendilerinesormuşlardır. Bu soruları sormadılarsa da aday açıklanmadan öncesorsunlar bence. Altınel?in bayan olmasına hiçbir sözüm yok. Bay veyabayan hatta ve hatta bayan olması Emirdağ için atılmış iyi bir adımdırdiyebiliriz. Ama Altınel'in Eskişehir'de yaşıyor olması, yıllardırEmirdağ ile bağının olmaması, Emirdağ halkını ve esnafını tanımıyorolması ve kendisiyle ilgili birtakım özel konuların halk tarafındankonuşuluyor olması Altınel'in seçime zaten 3-0 yenik başlamasıdemektir. Halkın belli bir çoğunluğu da benimle aynı görüşte. YıllardırEmirdağ'da ikamet eden iki kişi dururken sen tut AKP Genel Merkeziistiyor diye seçimi kazanma şansı dahi olmayan birini aday gösterolacak şey değil. Olursa da AKP Genel Merkezinden gelirler, oylarınıkullanırlar Altınel'i Belediye Başkanı yaparlar, giderler. Hangi aklahangi mantığa hizmet anlamak güç ama inşallah yanılan ben olurum daAltınel yerine Koyuncu veya Pala'yı açıklarlar.
Saygılarımla...