Başbakan'dan Emirdağ İçin Önemli İmza

Haberler / Güncel

Emirdağ'a yeni yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için yer belirleme çalışmaları gerçekleşmişti. Yapılan yer belirleme çalışmalarının ardından belirlenen 3 noktadan mevkii olarak halka en iyi hizmetin verilebileceği Yeni Otogar karşısındaki Afyon Şeker Fabrikasına ait yer Sağlık Bakanlığı yetkililerince onaylanmıştı.

Yapılan resmi görüşmelerin ardından Afyon Şeker Fabrikasına ait olan yerin devir işlemiyle ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu bir karar aldı ve söz konusu yerin Sağlık Bakanlığına hastane yapılması şartıyla devredilmesine karar verildi. 24/05/2017 tarihli kararda 31.850 metrekare arsanın hastane yapılması şartıyla Sağlık Bakanlığına bedelsiz devredilmesine karar verildiği bildirildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu Başkanlığını da yapan Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın imzaları kararda yer aldı.

Yer devriyle ilgili alınan karar sonrası AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu bir mesaj yayımladı. Koyuncu mesajında; "Emirdağ Devlet Hastanesi için Şeker Fabrikasının arazisi Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile Sağlık Bakanlığına tahsis oldu. Başbakanımıza , Özelleştirme Yüksek Kuruluna ve konuyu en başından beri hassasiyetle takip eden Sayın Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya'ya Emirdağ ilçemiz adına teşekkür ederiz." dedi.

Devir işlemlerinin ardından Emirdağ Devlet Hastanesinin 2018 yılı içerisinde inşaata başlaması öngörüldüğü alınan bilgiler arasında yer alırken; hastanenin yatak sayısı ve diğer teknik konularda ayrıntılı bir çalışmanın da bulunduğu öğrenildi.