Başkan Kargın'dan Çöplükte Mezar Çıkışı

Haberler / Güncel

Afyonkarahisar İl Koordinasyon Toplantısında geçtiğimiz haftalarda partisi MHP’den ihraç edilen Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın damga vurdu. Başkan Kargın Emirdağ’a yeni bir mezarlık yapılması için çöplük mevkisinin gösterildiğini söyleyerek Emirdağ halkı çöplük değildir diyerek; hem Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış hem de Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e yüklendi ve toplantı gergin geçti.

Emirdağ Belediye Başkanı U.Serdar Kargın toplantıda söz alarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz toplantıda alınan kararların Emirdağ Belediyesi’ne ait olan kısmı tamamen yanlış bilgilendirmeden ibarettir. Yeterince hizmet alamadığımız gerçeği ortadayken bir de böyle kamuoyunu yanlış bilgilendirmek hele il koordinasyon kurulu toplantısında sizlerin başkanlığında bildirmek daha acınacak bir durum! Toplum olarak zaten gerginiz, ilçe olarak zaten mağduruz. Sizlerle gerçekleri paylaştım. Başkanlık yapıyorsunuz, bir önceki başkan Sayın Vali bey idi, onu burada görmek istedik. Kasap açılışlarında gördüğümüz Vali Bey’i en önemli toplantıda görmemek bizleri üzmektedir.

Ben bağımsız belediye başkanıyım, Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçilmiş ve ihraç edilmiş bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla doğrudan Allah’a bağlı bir belediye başkanıyım. Parti referansıyla hareket etmem mümkün değildir. İktidar partisi referansıyla hareket etmem de mümkün değildir. Sizden istirhamım lütfen ciddiye alalım bu programları, devlet memuru mantığıyla bu mesaiyse eğer Vali Bey’in mesaisiyse bu toplantıya gelmesini sağlayın.”

Emirdağ’a yapılacak olan yeni mezarlık yeriyle ilgili olarak ise; “Çöplüğe mezarlık yapılır mı? El İnsaf! El Vicdan! O yazıda çöplüğe mezarlık talebimiz olmamıştır. O yazı bize buna reva görenlerin ayıbıdır. Utanç verilecek bir durumdur. Burada da faaliyet raporunun okunması, bir önceki toplantıdaki konuyu çözmüş gibi gündeme getirilmesi başka bir ayıptır. Biz orman arazisi üzerinde bir talepte bulunduk, siz bize çöplüğü reva gördünüz. Çöplükte defnedilecek bizim cenazemiz yok! Emirdağlılar çöplüğe atılacak insanlar değil! Siz kendi cenazenizi bir zahmet çöp toplama merkezine atabilirsiniz. Ama bunları bize reva görmeyin bu çok büyük ayıp!” dedi.

İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ise Başkan Kargın’a terbiyesizlik yapma diyerek tepki gösterdi. Başkan Kargın ben kimseye küfür ve hakaret etmedim, bu sistem böyle terbiyesiz işte! dedi. Toplantıya beş dakika ara verildikten sonra devam edildi.