Bu Bir Savaş İlanıdır

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

2009 yılına girdiğimiz günden bu yana siyasetle yatıp, siyasetle kalktık. Günlerce platformlarda Emirdağ’ın geleceğini kime emanet edeceğimize baktık. Adayları sohbet ortamlarına aldık. Tarttık, ölçtük, biçtik… Gün geldi reyimizi uygun gördüğümüz adaydan yana kullandık.

Emirdağ yeni bir belediye başkanı sahibi oldu. Sayın başkan’ın ilk demeci olarak “www.emirdag.gen.tr’ye rağmen bu seçimi aldık.” demesi kendisi için büyük bir gaf olarak siyasi sahnelere adını yazdırdı. Bugüne kadar hiçbir şekilde yorum yapmadım, bu laf üzerine. Dün elektronik postama gelen köşe yazarımızın yazısını okuduktan sonra olsa gerek bu yazıyı yazma gereği duydum.

Seçim döneminde şahsıma gelen tehdit telefonlarına, bana söylenen seninle hasımız laflarına, sağda solda ailemle ilgili söylenen her şeye inat doğru bildiklerimin arkasında oldum ve yazdım. Bu sitede kim olursa olsun( sen de dahil) bel altı bir haber yayımlamadım. Başkan adayı ve bazı kişilerin söylediklerine de kulak asmadan yazdım. Sayın başkan seninle ilgili bilgiler günlerce elimde durdu. Her şey bir tık ötedeydi; yazmadım. Her şey senin açıklamanla başladı. Bu bir savaş ilanıdır.
Sen gazeteci arkadaşımı yanındankovabilirsin, sen benim sitemi hedef gösterebilirsin. Peki, buprojelerinin bazılarının çalıntı olduğunu nasıl açıklayacaksın? Peki,söylediğin hayalî projelerini yapamayınca Emirdağlının karşısına nasılçıkacaksın? Hayali nasıl mı olur? Projelerin arasında Adaçal tepesineyapacağın camiyi nasıl yapacaksın? İnsanları oraya nasıl çıkaracaksın?

Ben bu projelerinin takipçisiyim. Yaparsan takdir edilirsin… Yapamazsanbu basın ensende olacak. Ben senin projelerini kaydettim. Buyur önündebir beş yıl var. Bu beş yılda yaptığın hataları çekinmeden, cesurcakamuoyuyla paylaşacak birileri de…

Sen birleştirici unsur olacağın yerde basınla uğraşıyorsun. Buradansöylüyorum. Benim Emirdağ Belediyesi ile bir işim olmaz. Ama senin herzaman basınla işin olacak. Hz. Mevlana ne kadar da güzel söylemiş:

“Kör cehalet çirkefleştirir insanları,
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye.”

Saygılarımla…www.emirdag.gen.tr adına Mehmet Emin Kalender