Bunun Suçlusu Kim?

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Emirdağ'ın en önemli sorunu ne diye sorduğumuzda herkes sanki ağız birliği yapmış gibi işsizlik cevabını veriyor. Ancak kimse etrafına bakmıyor ya da o taktığı gözlükleri çıkartamıyor. Emirdağ'da eleman bulmanın, işçi çalıştırmanın ne kadar zor olduğunu işverenlerden öğrenebilirsiniz. Şimdi merak edilen bir şey ortaya çıkıyor bunu suçlusu kim?
Emirdağ'da etrafımıza bakalım insanlar artık bürolarının, mağazalarının camlarına "Eleman Aranıyor" yazmaktan bıkmış. Çalıştırmak istediği arkadaşı bulmak o kadar zor hale gelmiş ki kimileri eleman sıkıntısından iş bile değiştirmiş. Çalışmak isteyen, etrafta işsizim diye feryat eden sevgili arkadaşlar! Emirdağ'daki esnaflarımız eleman bulamıyor farkında mısınız? Bakın Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'ne onlarca fabrika başlangıç yaptı. Kimin çalışacak buralarda? Şu iş seçme alışkanlığımızdan vazgeçelim artık.

Avrupa’daki emmilerimiz, dayılarımız, teyzelerimiz ve siyasetçilerimiz her yaz tatile geldiklerinde "Gelmeyin Buralara" demiyorlar mı? Eteğimizdeki taşları dökmenin zamanı geldi. Şimdi çıkın Emirdağ sokaklarına ve meşhur Uzun Çarşı'mızdan başlayın. Bakın etrafınıza sorun, soruşturun. Artık boş oturma zamanı değil.

Biraz araştırdım karşıma Emirdağ’daki eleman ihtiyaçları çıktı bakın belki size bir ivme kazandırır:- Emir Afşin Caddesi'ndeki mağazalar,
- Uzun Çarşı ve sonundaki Şehit Yüksel Şahan Caddesi,
- Konya Caddesi'ndeki mağazalar,
- Girne Caddesi'ndeki mağazalar,
- Eskişehir Caddesi'ndeki mağazalar,
- PTT Caddesi'ndeki mağazalar,
- Sanayi Sitesindeki esnaflar,
- Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi.Ve diğerleri...Tercih sizin ama bu tercihi yaparken şu dar düşünceleri bir kenara bırakalım artık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "İlk işimiz milleti çalışkan yapmaktır."Saygılarımla
Mehmet Emin KALENDER