Ege, Emir Kır'ın Eskişehir Ziyaretine Takıldı

Haberler / Güncel

Saint-Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emirdağlı Emir Kır'ın, bir Belçika heyeti ile birlikte Eskişehir'e resmi ziyaret düzenleyerek Eskişehir-Saint-Josse kardeş şehir projesini imzalayacakları haberi üzerine açıklama yapan Tüm Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege "Niye Afyonkarahisar değil de, Eskişehir?" diye sordu.

Haberi internetten okuduğunu ve çok üzüldüğünü ifade eden Ahmet Ege, "Biz Emekliler Derneği olarak Afyonkarahisar'ı büyükşehir yapalım diye yurt dışındaki ve Afyon dışındaki emeklilerin birinci ikamet adresi olarak Afyonkarahisar'ı göstersinler diye gayret gösterirken bir emekçinin oğlu olarak başarılarından gurur duyduğumuz Emir Kır'ın bir Emirdağlı olarak değil de Eskişehirli gibi hareket etmesini ve belediye başkanlığı yaptığı Sen Jose kenti Eskişehir'i kardeş şehir yapmak için uğraşmasını neden Afyon değil de, Eskişehir anlamlandıramadık.

Bizle Emirdağı'yla, Dazkırı'sıyla, Bolvadin'iyle bilumum 17 ilçemizle birlikte Afyonkarahisarlıyız. Yerel gazetelerimiz de, sivil toplum örgütlerimiz de Afyonkarahisar'ın büyükşehir olmasında yavaş davranmaktadır. Büyükşehir olmayı daha sık gündeme getirmeliyiz. Bununla beraber Sayın Valimizin üzerinde çalıştığı Nüfus artırma Projesi'nin (NAP) ayrıntılarını da beklemekteyiz. Sayın Vali'nin 2015 yılı seçimlerine yetiştirilmek üzere Ordu türü bir projeyi gündemleştirmesini, önümüzdeki seçimlerde milletvekili düzeyindeki temsiliyetimizin 6 milletvekiline çıkartılması için öncü olmasını bekliyoruz.

Bir İkna Telefonu Yeter

Bu haber vesilesi ile Sayın Emir Kır'ın da Belçika'da yaşayan emekli vatandaşlarımızın ikamet adreslerini şayet mevzuatları müsaitse Emirdağ'a taşıması için gayret etmesidir. Ayrıca Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz de köy, kent, kasaba demeden Afyonkarahisar dışındaki hemşerilerimizin, akrabalarının ikametgahlarını birinci ikametgah olarak Afyonkarahisar'a yapmalarını tavsiye etmelerini istiyoruz. Herkes bir kişiye ikna telefonu açsa, Afyonkarahisar büyükşehir olur." ifadelerini kullandı.