Ekim Ayı Portresi: Prof. Dr. Murat Barlas

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Ekim Ayı Portresi: Prof. Dr. Murat Barlas. Emirdağ'ın Bağlıca KöyüWnde dünyaya gelen Murat Barlas, ilkokulu Bağlıca'da bitirdikten sonra Yunus Emre İlköğretmen Okulu'nu devam etti. Eğitim hayatının devamında Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçilen Barlas, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesi'ni 1972'de tamamladı ve 1972 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji-Botanik (Biyoloji) bölümünü kazandı.

Ekim Ayı Portresi: Prof. Dr. Murat Barlas - Emirdag.gen.tr1976 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden 'biyolog' olarak mezun olan Barlas, 1976-1977 yıllarında Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu'nda öğretmenlik yaptı. 1977 yılının Şubat ayında Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümü'ne asistan olarak girdi ve 1979 yılı şubat ayına kadar çalıştıktan sonra Almanya'ya gitti. 1979'da dil öğreniminden sonra aynı yıl Kassel Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine, ardından 1982 yılında yüksek lisansı tamamlayarak doktora eğitimine başladı.

Ekim Ayı Portresi: Prof. Dr. Murat Barlas - Emirdag.gen.tr1983 yılında Burdur'da kısa dönem askerlik görevimi yerine getiren Barlas, 1988 yılında doktor ünvanını aldı. 1994 Yılında Muğla Üniversitesi Biyoloji Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Barlas, 1995 yılında Doçentlik ünvanını alarak aynı bölüme Doçent olarak atandı. 2001 yılından bu yana Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde Profesör olarak görevini sürdürmektedir. Barlas, Muğla Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana iki dönem Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Yüksekokul Müdürlüğü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevleri de yaptı.

İyi derece Almanca ve orta seviyede İngilizce bilen Barlas, evli ve bir erkek ve bir kız çoçuğu babası.