Emirdağ'a 5 Uzman Doktor Birden Geliyor

Haberler / Sağlık

Sağlık Bakanlığının 79. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasına göre, Emirdağ Devlet Hastanesi kadrosuna Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmoloji Uzmanı doktor ataması gerçekleştirileceği bildirildi. Geçtiğimiz hafta başlama yapan bir Üroloji ve bir Diş Hekimiyle birlikte Emirdağ Devlet Hastanesi'ne atanan uzman tabip sayısı 5 oldu.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan uzman tabip münhal kadroları içerisinde Emirdağ Devlet Hastanesinin Afyonkarahisra'da en fazla uzman tabip atanacak olan yer olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca yapılan Türkiye Genelinde 10 Ortopedi ve Travmatoji uzmanından 9'u doğudaki illerden olurken bir uzman hekim için Emirdağ'a kadro açıldı. Yine 20 Göz Hastalıkları Uzmanı için açılan kadronun birisi de Emirdağ Devlet Hastanesine verildi.

Konuyla ilgili AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ'ın sağlığıyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde olduklarının altını çizerek www.emirdag.gen.tr'ye şu açıklamalarda bulundu; "Geçtiğimiz hafla Ankara'da AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Özkal'ın ilgilerine teşekkür ederiz. Ankara'da Emirdağ'ın isteklerine karşı desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Sorunlarımızı çözmek adına bize öncü oluyorlar. son yapılan sağlık Bakanlığı 79.dönem devlet hizmet kurasında dikkat etmek lazım. Özellikle ortopedi hekimi alanında ülke genelindeki 10 hekimden biri Emirdağ'da hizmet verecek ve bu kura kapsamında gelecek olan uzman hekimlerin Emirdağ'da doldurması gereken zorunlu hizmet var. Bu hizmeti tamamlamadan Emirdağ'dan ayrılamayacaklar. Bu da hekim sıkıntımızın giderilmesi anlamında önemli bir adım."dedi.

Ataması gerçekleştirilecek doktorlardan Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmoloji Uzmanı doktorlar önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacağı öğrenildi.