Emirdağ'da Ekmek Tartışması

Haberler / Güncel

Emirdağ'da fırıncılar tarafından alınan karar gereği 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Emirdağ ve köylerinde bulunan bakkallara ekmek servisi yapılmadı. Sınırlı sayıda üretilen ekmek sadece fırınlarda satıldı. Emirdağ'da faaliyet gösteren fırıncılar ekmeğe zam istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Emirdağ'da faaliyet gösteren fırıncılar Emirdağ'da satışa sunulan 250 gram ekmeğin fiyatının 75 Kuruş’tan 1 TL’ye çıkarılması için Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na dilekçe verdiler. Ancak, dilekçe Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi tarafından reddedildi. Fırıncıların bu talebinin reddedilmesiyle beraber ilçemizdeki fırıncılar Emirdağ'daki bakkallara ekmek vermemeye başladı. Dünden bu yana Emirdağ'daki fırıncılar Emirdağ'daki bakkallara ekmek vermiyor. Ekmek satışı sadece fırınlarda yapılıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bir fırıncı; maliyetlerinin yüksek olduğunu ve geçen yıl da zam taleplerinin olmasına rağmen zam yapılmadığını en azından bu yıl ekmeğe zam yapılması gerektiğini belirtti. Fırıncıların, bu konuda bir karar alınana kadar bakkallara ekmek vermeyeceğini belirten fırın sahibi taleplerinin gayet normal olduğunu dile getirdi.

Bunun yanında yine konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası; odanın yönetim kurulunun bir kişi hariç zam talebini reddettiğini, ekmek maliyetinin belli olduğunu ve zam talebinin yersiz olduğunu dile getirdi. Konuyu, Emirdağ Kaykakamlığı’na ve Emirdağ Belediyesi’ne bildirdiklerini belirten fırıncılar ancak her iki kurumdan da bir netice alamadıklarını dile getirdi.

Şu anda; ilçemizdeki fırınlarda sınırlı sayıda ekmek çıkıyor ve ekmekler sadece fırınlarda satışa sunuluyor. Zam talepleriyle ilgili bir gelişme yaşanmadığı sürece fırınların bu uygulamayı devam ettireceğini belirten fırın sahibi konunun bir an önce çözümlenmesi için odaların, Kaymakamlığın ve Belediye’nin fırın sahipleriyle bir görüşme yaparak fırıncıları da dinlemesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili yaşanacak gelişmeleri takip ediyoruz.