Emirdağ'da Tek Kişilik Eylem

Haberler / Güncel

Geçtiğimiz yıl 17-25 Aralık'ta yapılan operasyonların dün yıldönümüydü. 17 Aralık'ın yıldönümü dolayısıyla dün mecliste ve bazı şehirlerde açıklamalar ve protestolar vardı. Dün, bu protestolardan biri de Emirdağ Cumhuriyet Meydanında yaşandı.
İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi karşısında yaşanan protesto eyleminde Veli Potuk isimli vatandaş bir pankart açarak tek kişilik bir eylem yaptı.
Saat 09.00'dan 09.30'a kadar elinde pankartla sessizce eylemini yapan eylemci Veli Potuk'a polis de müdahale etmedi. Eylem boyunca elindeki pankartı değişik yönlere çeviren Veli Potuk isimli vatandaş saat 09.30'da eylemini sessizce sona erdirdi.

"BİREYSEL BİR EYLEM"
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Veli Potuk; "Bu bireysel bir tepkidir siyasi bir amaç gütmemekteyim. Sadece Emirdağ'da ve ülkede yaşayan insanların Türkiye'de yaşanan olaylara duyarsızlığına dikkat çekmek istedim. Türkiye'de demokratik sınırlar içerisinde protesto edilecek çok şey var ama maalesef kimse kılını kıpırdatmıyor. Herkeste "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı var. Kimse yaşanan haksızlıklara karşı, yaşanan onca olaya karşı tepkisini göstermiyor; ben de bireysel olarak herhangi bir olay çıkarmadan demokratik hakkımı kullanarak bir tepki göstermek istedim. Bunun dışında Türkiye'de herhangi bir partiye üyeliğim bulunmamaktadır. 17-25 Aralıkta yapılan operasyonların bugün yıldönümüydü. Yaşanan olaylara karşı tepkimi bireysel olarak 25 Aralık tarihine kadar hergün 9.00-9.30 arası Cumhuriyet Meydanı'nda açacağım bu pankartla göstereceğim. Tekrar söylüyorum bu siyasi bir tepki değildir, bireysel bir tepkidir. Vatandaş olarak Veli Potuk'un eylemidir" dedi.

Saat 9.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yaşanan eylemde Potuk'un elinde "17-25 Aralık'daki yolsuzluğu unutturmayacağız" ifadeleri yer alıyordu.

25 ARALIK'A KADAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA EYLEMİME DEVAM EDECEĞİM
1973 Emirdağ doğumlu olan Veli Potuk, açıklamasında eylemine 25 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirtti.
Potuk, eylemine bugün saat 09.00-09.30 saatleri arasında Hükümet Konağı Karşısında devam etti.