Emirdağ'dan Çatı Adaya Destek Toplantısı

Haberler / Siyaset

25 Temmuz 2014 Cuma günü Emirdağ'da Cumhuriyet Halk Partisi parti binasında Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Emirdağ'da destekleyen partiler destek amaçlı bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulundular.
Bilindiği gibi Türkiye 10 Ağustos’ta ilk defa Cumhurbaşkanlığı için sandık başına gidecek. Sandıkta 3 isim yarışacak ve bu isimlerden biri de 6 partinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu.

İhsanoğlu’na destek amacıyla dün CHP İlçe Binasında partilerin Emirdağ ilçe başkanları bir araya geldiler. CHP İlçe Binasındaki destek toplantısına CHP İlçe Başkanı Recep Özer, MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca, DP İlçe Başkanı Aslan Sayın katıldılar.
Konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yapan partiler açıklamalarında şu satırlara yer verdiler :

“Sözlerimize 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramınızı kutlayarak başlıyoruz. Dün Başbakanımız yeni bir veciz söy söylemiş “yazmayacaksınız, çizmeyeceksiniz, ortalığı velveleye vermeyeceksiniz” diye ileri demokrasinin basına bakışını ifade etmiş.
Değerli Basın Mensupları, birçok siyasal partinin bir adayı desteklemesi demokrasimizin geleceği adına umut vericidir. Kendi fikrinde ısrar yerine asgari müştereklerde birleşebilmek demokrasinin gelişmesi için önemlidir.
Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren ve Emirdağ’da örgütleri olan BBP, DP, MHP, CHP olarak toplandık.
Ekmeleddin Bey’i;
-Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacağı için,
-Yurtta barış, dünyada barış ilkesine bağlı kalacağı için,
-Laiklik, kadın-erkek eşitliğine inandığı için,
-Ülkenin varlığı, birliği ve dirliğine sahip çıkacağı için.
-Demokrasilerde kuvvetler ayrılığına inandığı için,
-Uluslararası düzeyde saygın ve tanınan bir insan olduğu için,
-Bir kesimin, partinin değil tüm Türkiye’nin ve halkımızın adayı olduğu için,
-Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesin hak ve hukukuna sahip çıktığı için kısacası EKMEK İÇİN EKMELEDDİN Bey’e destek veriyoruz.
Halkına fırça atmayan, halkını seven başkan Ekmeleddin İhsanoğlu”.
Yapılan basın açıklamasının ardından Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren partilerin temsilcileri aralarında kısa bir sohbette bulunduktan sonra CHP İlçe Binasından ayrıldılar.
Bilindiği gibi İhsanoğlu ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak gösterilmişti.
Büyük Birlik Partisi de çatı adaya her türlü gereken desteği vereceklerini belirttiler.