FETÖ Emirdağ İmamı Eşi, Bylock'u Kabul Etmedi

Haberler / Güncel

Emirdağ İlçe İmamı Ümit Elmas’ın eşi olan tutuklu sanık Gülay Elmas, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kendisi üzerine olan hatta çıkan ByLocK’u kullanmadığını iddia eden Elmas, “Hattı benim eşim kullandı” dedi

Tutuklu olarak hakim karşısına çıkan Gülay Elmas, ByLock, Bank Asya, örgüt üyelerininde aralarında bulunduğu kişilerle yurt dışı çıkışı, otel toplantıları, Sızıntı ve Zaman Gazetesi abonelikleri gibi suçlamalar nedeniyle savunmasını yaptı. ByLock’u kendisinin kullanmadığını söyleyen Elmas, “Telefon hattını eşimin nüfus cüzdanı yanında olmayınca benim adıma aldık. Ben bu hattı hiç kullanmadı. ByLock ile ilgili bir bilgim yok” dedi. Bank Asya’ya yatırılan toplu para ile ilgilide bilgisinin olmadığını dile getiren sanık Gülay Elmas, bu parayı da eşinin yatırdığını söyledi.

Eşim biraz terstir

Yurt dışı çıkışları ile ilgili savunma yapan Gülay Elmas, “Benim eşim biraz ters bir kişidir. Bana Umre’ye gideceğiz dedi. Ben gidemem diyemezdim. İki sefer eşimle iki seferde çocuklarımla Umreye gittim” Otel toplantısı ile ilgili konuşan Elmas, otelede eşinin götürdüğünü dile getirdi. Gazete ve dergi abonesi olmadığını söyleyen Gülay Elmas, eşinin örgüte sempati duyduğunu söyledi. Gülay Elmas’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.