Gent'te Bir Şeyler Oluyor!

Haberler / Özel Haber

Geçtiğimiz hafta içerisinde Belçika'nın Gent şehrinde medyada yaşananlar dikkatlerin Gent'e çekilmesine neden oldu. Hafta boyunca süren tartışmalarda Resul Tapmaz'ın Gent'te bulunan Türk dernekleriyle yaptığı toplantıda göçün 50. yılı programında Türk derneklerine düşen görev paylaşımı gibi konularda bilgiler aktarıldı. Bu bilgilerden rahatsız olan ve bu toplantıda bulunmayan başka dernekler olayı sabote ederek Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz'ın ses kaydının olduğunu ve bu toplantıda gizli bilgilerin olduğunu sözde basın tarafından paylaşılmasının ardından Gent'te faaliyetlerini sürdüren Türk dernekleri bir basın açıklaması yaptı. Belçika Gent Turkse Unie çatısı altında bulunan Emirdağ derneklerinden Gent EYAD, BEB, Pörnekliler Dayanışma Derneği, Adayazılılar Dayanışma Derneği, Turkish Leydi tarafından yapılan açıklamada:"

Değerli basın mensupları ve değerli arkadaşlar ,
Son bir hafta içerisinde belirli basın yayın organı tarafından Göçün ellinci yılı ile ilgili çıkan haberler üzerine orada bulunan dernekler olarak , halkımızı ve bütün Gentli'leri doğru bilgilendirmek açısından bu açıklamayı yapmak ihtiyacında bulunduk. Emirdağ kökenli veya Emirdağ adını taşıyan dernekler olarak sayın Resul Tapmaz'la böyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. Yaptığımız toplantının içeriği birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirmek istediğimiz Göçün ellinci yılı programını Emirdağ’dan Belçika'ya göç etmiş olan halkımızın hikayeleri, portreleri, canlı anlatımı ve buna benzer güzel bir programı nasıl gerçekleştireceğimizi konuşup, tartışmıştık. Bizlerin böyle bir toplantıda belediye encümeni Sayın Resul Tapmaz'ın haberi olması ve göçün ellinci yılı programı ile ilgili düşüncelerini almak, bunun için bizlere belediyenin yardımcı olmasını her derneğin kendisinden talep yaptığı gibi bizler de talepte bulunduk. Toplantımız bir buçuk saat kadar sürdü, kendisinin yardımcı olmaya çalışacağını ve bizlerden de kendi imkanlarımızı kullanmamızı rica etti.
Tabi bu toplantıda sanki büyük paraların döndüğü , Gent Belediyemizin sadece bu kuruluşlara para aktardığının süsü verilmek istenmekte ve Türkiye'deki bazıların yaptığı gibi çirkin siyaseti anımsatan haber ve yorumlar yapılmaktadır. Bizleri bu çalışmayı ortaklaşa yapabilmek için bir araya getiren Göçün ellinci yılına ve Emirdağ'a gölge düşürmek isteyen bazı kişiler tarafından sürdürülmektedir.
Bu kişiler bu toplantıyı yalan yanlış haberlerle halka sunma cür'etinde bulunmuşlar ve kaset olayını ortaya çıkarmışlardır. Derneklerimize üyesi bulunduğumuz Belçika Türk Dernekleri Birliği'ne ve hatta bunun ötesinde sayın Resul Tapmaz'a yapılan haksız suçlamaları okuyunca gerçekten üzüldük.
Kendisine de bu üzüntümüzü bildirdik. Aynı zamanda biz Emirdağ kökenli veya Emirdağ ismini taşıyan dernekler olarak bu saldırıya maruz kalmamıza bir anlam veremiyoruz. Bu durumda çok büyük haksızlığa uğradığımız kanısına varmış olup halkımızında böyle senaryolara inanmamasını rica ediyoruz. Bizlerinde ileride daha dikkatli olacağını, sizleri bu hafta bu konu ile üzdüğümüzün bilincinde olup, çalışacağımız kişi ve kuruluşları iyi seçeceğimizi , dernekler olarak gerektiğinde cevabımızı gerekli şekli ile verileceğinin sözünü veriyor ve saygılarımızı sunuyoruz." denildi.