Haşhaşa Hayat Veren Eller

Haberler / Ekonomi

Afyonkarahisar ve bölgesinde yetişen haşhaş bölge halkının lezzetleri arasındaki yerini hiç kaybetmiyor. Emirdağ'da haşhaş çekme işini yapan Tapmaz Haşhaş yıllardır hizmetlerine devam ediyor. Tarladan toplanan yaş haşhaşı çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra yemeklerde ve ekmeklerde kullanmak üzere kullanılmaya hazır hale getiriyor. Emirdağlıların ve gurbetçilerin de ilgi gösterdiği haşhaşı Emirdağ'da işlemeye devam eden Tapmaz Haşhaşçılık yetkilisi Yücel Tapmaz: "Emirdağ'daki çekilmiş haşhaş hizmetine devam ediyoruz. Yıllardır Emirdağ'da bu işi büyük bir itinayla yapıyoruz. Emirdağlı ve özellikle gurbetçilerimiz ilgi gösteriyor. Hazır olarak sunduğumuz haşhaşları da Emirdağ'dan Avrupa'nın çeşitli yerlerine gönderiyoruz. Haşhaş çekimi özenli bir iştir" ifadelerini kullandı.