Hedefleri Olan Bir Müzisyenim

Haberler / Özel Haber

Emirdağ’ın düğününde, nişanında ve tüm eğlencelerinde yer alan Emirdağlı müzisyenler diğer tabir ile Emirdağlı edeler; son zamanlarda televizyon programlarına konuk olmaya başladılar. Televizyon kanallarında Emirdağ’ı tanıtan Emirdağlı edelerden Orhan Açıkgöz ile www.emirdag.gen.tr bir röportaj gerçekleştirdi. Emirdağlı Orhan, dışarıdan gelen müzisyenlere ilgi gösteren Emirdağlılara kırgın olduğunu dile getirdi. İşte o röportaj;

Emirdag.gen.tr: Emirdağlı Orhan Açıkgöz kimdir?
Orhan: 1973 doğumluyum. 9 yaşında elimize dümbeleği aldık, başladık. Kız evlerine giderdik, kadınlara çalgı çalardık. İlerledikçe takım çalgı kurduk. Emirdağ’ın müzisyenidir. Emirdağ’ın düğünlerine gider, Emirdağ’ın ramazan davulunu çalar. Emirdağ’da nişan, şerbet düğün düzgün işleriyle uğraşır. Takımımızı kurduk ve dümbelek bitti ve org başladı. Org çıkınca Emirdağ’daki düğünleri tadı tuzu kalmadı.
Emirdag.gen.tr: Son zamanlarda televizyonlarda seni görüyoruz. Seni nereden buluyorlar?
Orhan: Vatan tvye ben telefon ettim. Neşet Abalıoğlu Emirdağ türküsü “Eski Suvermez”i söyledi. Eski Suvermez’i okuyunca benim gücüme gitti. Bu Emirdağ’ın türküsü, Emirdağ’ın sözlerini nasıl okur, dedim. Gittim Emirdağ’ın türkülerini söyledim ve Emirdağ’ı tanıttım.Emirdag.gen.tr: Emirdağlıların programa ve programdan sonra sana ilgisi nasıldı?
Orhan: Emirdağ’ın insanına gerçekten hayran kaldım. Emirdağ’ını yücelttim diye herkes teşekkür etti. Emirdağ pazarına çıkamadım ilgiden. Çok güzel program yaptın dediler.Emirdag.gen.tr: Normal düğün piyasası nasıl? Senin düğün ücretinin arttığı söyleniyor, doğru mu?
Orhan: Şimdi bu mevsimde 500 liraya düğünlere gidiyoruz. Evet fiyatı yükselttim. Televizyona çıktığımdan dolayı fiyatımı artırdım. Fiyata zam yaptım. Kış sezonu olduğu için 1000 TL’den aşağı yapmam. Yazın da bu fiyat 2 bin tl olacak.

Emirdag.gen.tr: Önümüzdeki dönemlerde hedefiniz nedir?
Orhan:Hedefimiz televizyon kanallarında program yapmak istiyorum. Turnelere çıkmak, Avrupa’da turne yapmak istiyoruz. Emirdağ’dan gidip büyük sanatçı da olsak; Emirdağ’dan çıkıp gitmeyiz ve Emirdağ’ı unutmayız.Emirdag.gen.tr: Emirdağ’a dışarıdan gelen müzisyenleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Orhan:O konuda rahatsızız. Hiç kimse karşımıza çıkıp da bizi yönlendirmedi. Bir kere önümüze çıkan olsa da bunu böyle yapalım dese yaparız. Maliyeye vergi vermek vb şeyleri yaparız.Emirdag.gen.tr: Sizi eleştirenler hep aynı şarkıları çalıyorlar diyorlar buna ne diyorsunuz?
Orhan:Hayır, Emirdağ’ın tutulan Tabandan’ı vardır. Erkek evlerinde Tabandan’ı çok çalıyoruz. Eline org alan müzisyen oluyor. Emirdağ’ın düğünlerini edeler yapar. Yabancı müzisyene karşıyız. Yabancılar Emirdağ’dan parayı kazanıyor, gidiyor yaban elde parayı yiyor. Biz Emirdağ’da parayı kazanıp, burada yiyoruz.