Ocak Ayı Portresi: Ömer Şen

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Ocak Ayı Portresi İş Adamı Ömer Şen.

Şen, 1952-Emirdağ doğumludur. Emirdağ Lisesi'nden mezun oldu. 1973 yılında Rahmetli Eniştesi Ceylan IRBIK sayesinde Brüksel'e öğrenci olarak geldi. Brüksel'de İFCAD (Institut de Formation de Cadres pour Développement ) Yabancı Diller Okulunda ve yıllar sonra da Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünde öğrenim gördü.

1978 yılında Belçika'da ilk Türk Seyahat Acentası EFES Voyages'ı Brüksel'de açtı. Tam yirmi yıl işletmeciliğini yaptıktan sonra Abisinin oğlu İbrahim'e devretti. 1987 yılında kurduğu SENTEX Limited Şirketi ithalat ve ihracat ,STAR Discount mağazaları ile parakende satışlar yapmaktadır.

Belçika'ya geldiğinden bugüne kadar daima halkın içerisinde bulunan bir kişi olarak Türk toplumunun sosyal, kültürel , sportif faaliyetlerine imkanı dahilinde her zaman destek oldu. 1980'li yıllarda Brüksel'de milli bayramlarımızın daha geniş salonlarda yapılabilmesi, geniş kitlelere duyurulabilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için sponsorluklar yaptı.

Üniversite Öğrenci Dernekleri ile Türkiye'den misafir konferansçılar getirdi.Bazı gönüllü arkadaşları ile birlikte Türkiye'deki bir üniversitemizin kütüphane arşivinin modernizasyonunu sağladı,bir hastanemize yeni doğan bebekler için kuvöz bölümü yaptırdı.

1992 yılında Belçika'da faaliyet gösteren dernek ve federasyonlarımızın oluşturduğu Bosna-Hersek Dayanışma Komitesi olarak halkımızın bağışladığı toplam 42 tır gıda, giysi ve ilacı Bosna'ya gönderdi. 1994 yılında Belçika'da farklı sektörlerde ticaret yapan bazı vatandaşlarımız ile TÜBİAD Belçika Türk İşadamları Derneği'ni kurdular. TÜBİAD faal olduğu süre içerisinde Türk ve Belçika makamları ile verimli ve başarılı çalışmalar yaptı.

1995 yılında bazı gönüllü dernek ve şahıslarla birlikte Çeçenistan'a önemli miktarda gıda ve giysi yardımında bulundular.
1999 yılında yine Belçika'da faaliyet gösteren dernek ve federasyonlarımızın oluşturduğu Belçika – Kosova Dayanışma Komitesi olarak halkımızın bağışladığı toplam 21 tır gıda, giysi ve ilacı Makedonya'ya gönderdiler.
2000 yılında Gönüllü Vatandaşlarımız ile Brüksel'de ilk defa ramazan ayı süresince her akşam-herkese açık İftar Yemeği programı düzenlediler.
Toplum yararına çalışan bazı dernekler ile gönül bağı ve destekleri devam etmektedir.
Ömer Şen ,bugüne kadar içerisinde bulunduğu toplumsal çalışma ve yardım kampanyalarında görev alan, destekleyen her vatandaşımıza bir kere daha teşekkür ediyor, takdir ve şükranlarını sunuyor.

Ömer Şen’in Belçika'da yetişen gençlerimize tavsiyesi ;’’ yeni yetişen neslin tüm imkanlarını kullanarak mümkün olduğu kadar iyi bir eğitim almaları, hayata her zaman bağlı, ümitli ve cesaretli olmalarıdır. Kader insan gücünün tükendiği yerde başlar, her çareye başvurulduktan sonra sonuca rıza gösterilir. Belçika ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen biz yabancı asıllılara da büyük imkanlar sunmaktadır. Hedef ve isteklerimize ancak azimle çalışarak kavuşabiliriz.”