Yalan Mektup Ortaya Çıktı!

Haberler / Yerel 2009

İddialara göre Emirdağ AKP İlçe başkanlığı yaklaşan yerel seçimler öncesi seçmenlerden oy toplamak için Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan adıyla yazıldığı ve imzalandığı öne sürülen bir belgeyi göndermeye hazırlanıyordu. AKP Emirdağ Belediye Başkan Adayına oy toplamak adına hazırlanan sözde belge Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılmış gibi kaleme alındı. AKPli adayı destekleyen sözde imzalı bir bildirinin Emirdağ’da renkli fotokopi yöntemiyle çoğaltılarak; önce Ankara’ya buradan da Emirdağ’daki adreslere posta yoluyla gönderilecekti.

Sözde Başbakan tarafından yazılan belgenin önemli bir kısmı ülke siyasetinden bahsederken, Emirdağ ile alakalı kısımlar sonradan İlçe Teşkilatı tarafından eklendi. Özellikle yerel seçimlere ve AKP Emirdağ Belediye Başkan Adayına vurgu yapıldı. Ancak, olayın patlak vermesi uzun sürmedi.

22 Mart 2009 Pazar günü akşam saatlerinde bir büroda çoğaltılan fotokopiler zarflanırken; bu büroyu ziyaret eden birkaç kişi çoğaltılan renkli fotokopiyi alarak diğer siyasi parti adaylarına bildirdi. Bu olay sonrasında bir basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ceylan Morca ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Pala sert tepki gösterdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Ceylan Morca: "Siyaset yalanla dolanla yapılmamalıdır. Dürüst bir şekilde siyaset yapılmalıdır.” diyerek olayı değerlendirirken; Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Mehmet Pala: "AKP’nin Emirdağ’daki yaptığı son hareketler bunlardır. Seçimde kaybetme duygusunun dışa vurmasıdır. Bu tarz çıkışlarla halkımızı kandırmak etik değildir.” dedi.

Yaşanan son gelişmelerin yanı sıra, bazı partiler 29 Mart seçimlerinde sandık başına atanan sandık başkanlarını hangi kritere göre görevlendirildiklerini önümüzdeki günlerde gündeme getireceklerini söylediler.