Öne Çıkanlar bu hafta

Emirdağ

Emirdağ'a Ulaşım

Emirdağ'a Ulaşım

İlçemiz Ankara - İzmir, Bursa - Konya, Ankara -Antalya ve İstanbul- Konya kilit noktasındadır.İlçeden Türkiyenin bir çok yerine ulaşmak mümkündür. Yaz aylarında eskiden Yurt dışında…

Emirdağ Manileri

Kar yağar kepek gibi Yarim var ipek gibi Sarılalım yatalım Ürsünler köpek gibi Emirdağı goyağında gar yatar Güzeller kendini yüksekten satar Pek okadar mağrurlanma sevdiğim Girmiş goynuna…

Emirdağ Yumurtalı Pidesi

Emirdağ Yumurtalı Pidesi

Malzemeler: 1- Mayasız pide hamuru 2- Tere yağı veya Margarin (1/2 Margarin paketi miktarında) YAPILIŞI : Pide hamuru pide şeklinde incecik açılır ve fırına sürülür. Hamur hafif sertleşince…

Emirdağ Doğal Coğrafyası ve İklimi

Emirdağ Doğal Coğrafyası ve İklimi

Doğal coğrafya konuları, coğrafya sistematiği içerisinde birinci ana grubu oluşturmaktadır. Coğrafyanın tanımında da bahsettiğimiz gibi insanla doğal ortam arasında sürekli bir etkileşim…

Emirdağ'da Abdal Geleneği

Emirdağ'da Abdal Geleneği

Abdâl geleneğinin doğru anlaşılması için, halk arasında değişik anlamların yüklendiği abdâl kelimesinin üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Çünkü, abdâl geleneğine mensup tüm sanatçıların…

Coğrafi Konum

Coğrafi Konum

Coğrafi Durumu İlçemiz Ege Bölgesinin kuzeydoğusunda yer alır. İlçenin yüzölçümü 2.213 km²’ dir. Afyonkarahisar' a 70 km, Eskişehir' e 110 km, İzmir' e 397 km, Ankara' ya 186 km ve Konya'…

Arabaşı

Arabaşı

Malzemeler: Tavuk ve kuzu kolu 4 litre su Yağ, tuz, pirinç 2 çorba kaşığı un Domates ve biber salçası Yapılışı: Tavuk ve kuzu kolu çukur ve büyük bir tencereye dört litre su ile birlikte…

Emirdağ Güveci

Emirdağ Güveci

MALZEMELER 1 kg. kuşbaşı et 5-6 adet patlıcan yeşilbiber domates sarımsak tuz YAPILIŞI Kuşbaşı et toprak tencerenin içine konularak fırına verilir. Et kavrulduktan sonra toprak tencerenin…

Emirdağ Yemek Kültürü

Emirdağ Yemek Kültürü

TARHANA ÇORBASI(Türkmen Tarhanası): Emirdağı'nda çok tüketilen bir çorba türüdür. Un, tuz, su ye süzme yoğurt(tercihen deride bekletilmiş yoğurt) yoğrularak iki gece mayalanır. Lokmalar…

Mercimekli Bükme

Mercimekli Bükme

MERCİMEKLİ BÜKME 1- 1/2 kg haşlanmış yeşil mercimek. 2- 125 gram eritilmiş margarin. 3- 1 su bardağı sıvı yağ 4- 1 kg un, 200 gr çekşlmiş haşhaş 5- su, yeteri kadar tuz. YAPILIŞI :…