11. Gurbetçi Şenliği Başladı!

Haberler / Güncel

11. Gurbetçi Şenliği Başladı!

Emirdağ Belediyesi tarafından bu yıl 11. si düzenlenen Emirdağ Gurbetçi Festivali başladı. Festivalde ilk olarak saygı duruşuyla şehitlerimiz anıldı; hemen ardından İstiklal Marşı'mız okunarak festivalin açılışı yapıldı. Festivalde ilk konuşmayı Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın yaparak, ülkemizin içinde bulunduğu acı terör olaylarına değindi. Başkan Kargın, kanayan yaraların biran önce durmasını,terör olaylarının en kısa zamanda son bulmasını temenni etti.

Ardından Emirdağ İlçe Kaymakamı Akın Ağca bir konuşma yaparak ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle verdiğimiz şehitlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ağca, İstiklal Marşı'mızdan mısralar okuyarak şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, ilçe Kaymakamı Akın Ağca ve T.B.M.M. Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam tarafından, Saint Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır, Brüksel Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse ve EYAD Başkanı Metin Edeer'e plaketleri takdim edildi. Belediye Başkanı Kargın tarafından ilçe Kaymakamı Akın Ağca'ya da Topak Ev hediye edildi. Başkan Kargın, kendisinden iki dönem önceki Emirdağ Belediye Başkanı olan Lütfi İhsan Dağ'ı da sahneye davet ederek; ilk Gurbetçi festivalinin Lütfi İhsan Dağ tarafından başlatıldığını söyledi ve kendisine hediyelerini takdim etti. Başkan Kargın, Fatih Çetinkaya'yı da unutmayarak kendisine hediyelerini takdim etti. Belediye adına Fatih Çetinkaya tarafından da Türk Dernekler Birliği Başkanı Hikmet Çakır'a hediyeleri verildi.

Festivale katılan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ise Başkan Kargın'a Türk Bayrağına sarılı Kuran'ı Kerim hediye etti. Öncesinde bir konuşma yaparak; şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen Demirel, ülkemizde terör olaylarının yaşandığı bu zor ve üzücü günlerde maneviyata ihtiyacımız olduğunu belirtti ve Türk Bayrağına sarılı Kuran'ı Kerim'i öpüp alnına koyarak Başkan Kargın'a emanet ettiğini söyledi. Kargın, yine aynı şekilde Türk Bayrağı'na sarılı Kuran'ı Kerim'i öpüp alnına koyarak teslim aldı. Belediye Başkanı Kargın'da MHP ilçe Başkanı Raşit Demirel'e hediyelerini takdim etti.

Emirdağspor Kulüp Başkanı Abdil Kadir Karataş ve Kulüp Başkan Yardımcısı Engin Saygın tarafından ise Emir Kır, Sait Köse, Metin Edeer, Birgül Kapaklıkaya, Osman Nuri Ağaçlıtepe ve Necati Şevik adına Erdal Şevik'e Emirdağspor'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket ve hediye töreninin ardından Kubat sahne aldı. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı konserde ilk olarak şehitlerimizi anan Kubat, türkülerini söyledi. Kubat'a, Başkan Kargın tarafından katılımlarından dolayı teşekkür plaketi, çiçek ve Emirdağ'ın simgesi olan Topak Ev çinisi hediye edildi. Ardından sunucunun isteği üzerine Kubat, Başkan Kargın, Emirdağlı gurbetçiler ve Emirdağ halkı ile birlikte özçekim fotoğrafı çekinildi. Kubat konserinin son bulması ile birlikte küçük bir yarışma düzenlendi ve yarışmacı olan 4 kişi Özel Fuar Hastanesi'nin ÇEKAP hediyesini kazandı. Festivalin ilk günü çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Fotoğraflar

  • Okunma: 5217

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • ahmet

    ben burada canımı tırnağıma takıp terör olaylarının içinde olayım sizleri korumaya çalışayım vatan toprağı diye yanayım sende bunu bilerek gül oyna eğlen ayıp m.yıldızdoğanı örnek alın biraz.

  • Başkana

    Türkiye böylesine zor bir süreç ten gecerken her gün sehit haberleriyle yüreğimiz yanarken onca fidan vatan için bu topraga düserken bunun gibi eğlence yapabilecek bir zihniyeti aklım almıyor acıkcası ve bunu saygısızlık olarak görüyorum bu gelinen noktada daha bilinćli olup bir çözüm üretmek yerine eğlenip gülebilen inssnlarıda esefle kınıyorum ..

  • selim

    ülke kan ağlıyor Emirdağ a şenlik değil ağlamak yakışır olmadı bu festival işi

  • emirdağlı 4

    daha örnekleri çoğaltabiliriz tüm yurtta iptal edilen festivaller ve eğlenceler sürerken emirdağ davullu zurnalı halaylı 21 gün festival yapıyor yapmayın beyler yazıktır günahtır ülkem kan ağlıyor emirdağım festival yapıyor el insaf yahuuuu..Türkiye şehitlerine ağlıyor emirdağda cengi çalgı son günlerde şehit düşenlerin memleketleri farklıydı ama yaşanan acı aynıydı... Annelerin babaların kardeşlerin ve eşlerin yine yürekleri yandı.. cenaze törenlerinde acı olduğu kadar, hain teröre duyulan öfke de vardı...

  • emirdağlı 3

    Çivril ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenecek Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.
    Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, internetteki sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, 21. Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivalini iptal ettiğini belirtti.

  • emirdağlı 1

    Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye genelinde yaşanan şehit haberleri üzerine bütün kültür sanat ve konser organizasyonlarını iptal ettiklerini belirtti.
    Türkiye genelinde son haftalarda tırmanan terör olayları neticesinde alınan her acı haberin oluşturduğu derin üzüntülere kayıtsız kalmaya n Uşak Belediyesi bu konuda bazı kurum ve kuruluşlarda yaz mevsimi nedeniyle düzenlenecek olan organizasyonları iptal etme kararı aldı. Bu konuda hassas bir yaklaşım sergileyen belediye, Ağustos ayında düzenleyeceği festivalleri yapmama kararı aldı. Bu kapsamda gurbette yaşayan Vatandaşların kente tatil için gelmeleri hasebiyle düzenleyeceği Kardeşlik Kültür ve Sanat Festivali’nin yapılmaması konusunda karar alındı. 09-12 Ağustos tarihleri arasında yapılması düşünülen festivale İrem Derici, Murat Başaran, Mithat Körler ve Ufuk Çakır gibi sanatçılar katılacaktı.

  • Bu kadarıda olmaz..

    Sn. Başkanı ülkemizin içinde olduğu sancılı süreçte analar ağlarken şehitler can verirken Doğu yangın yeriyken festivalin ilk günü 2 şehit 26 er yaralıyken Kubat eşliğinde tabandan oynamak nasıl bir şeydir,bir garip memleket bizim Emirdağ her yerde festivaller iptal olurken bizde halkalı şeker eşliğinde döktürüyoruz milliyetciyiz ya nasıl bir milliyetcilikse dedim ya Bir garip memleketiz bir garip milliyetciyiz hem başkan MHP den ihraç edilmemişmiydin MHP il başkanı ne iş..? Gerimi döndün..

  • DevSol

    Ülke yangın yeriyken hiç yakışmıyor şenlik düzenlenmesi...
    Söz de MHP , Milliyetçi bi parti...
    Söz de Başkan milliyetçi bi başkan...
    Yazıklar olsun ...
    3 Yıl daha sürün sefanızı , 3 Yılın sonunda kaçacak delik arayacaksınız !