112’i Gereksiz Kullanana Ceza

Haberler / Sağlık

112’i Gereksiz Kullanana Ceza

Ülkemizin acil çağrı merkezleri olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat gibi hatların meşgul edilmesi sorunu gün geçtikçe artıyor. Bu artışların Emirdağ’da da yaşanması Emirdağ Kaymakamlığı’nın karar almasına neden oldu. Emirdağ’da yapılan araştırmada acil gelen çağrıların gereksiz arama oranının büyük yer tutması üzerine Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca tarafından alınan 2013/1 numaralı kararla gereksiz kaynak israfını engellemek, acil yardım bekleyen kişilerin ilgili çağrı merkezine hızlı ulaşımının sağlanması ve gerekli müdahalenin yapılması için tedbir düzenlemesi yapıldı.

Bu kapsamda alınan kararda; “Telefonun çalışıp çalışmadığının kontrolünde, çocukların oyun amaçlı bu telefonları aradığında, kötü niyetli ve hakaret içeren konuşmalarda, çağrı merkezlerinin meşgul edilmesi durumunda 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi uyarınca “Emre Aykırı Davranış” kapsamında ilgili kurumlarca 182 TL para cezası uygulanacağı bildirildi.

  • Okunma: 2798

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • eses

    yurt dışından gelen kayıt dışı cihazlara sim kart takmadan arandıgı zaman kime nasıl ceza yazacaklar meraklanmadan edemedim