15 Temmuz Gazisi Topal'a Devlet Övünç Madalyası

Haberler / Güncel

15 Temmuz Gazisi Topal'a Devlet Övünç Madalyası

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, karanlık ellerin kirli oyunuyla diz çöktürülmeye çalışılıyor. Aziz millet bu oyuna gelmez. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz bir şekilde yürütecek." dedi.

Yıldırım, Grand Ankara Hotel'de düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde bir konuşma yaptı. Tören dolayısıyla şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiğini söyleyen Yıldırım, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömür diledi.

Yıldırım, "Bu madalyalar, şehitlerimizin iman dolu göğüslerine takılan şehadet mertebesinin yanında sadece küçük bir anlam ifade ediyor. Kahraman gazilerimizin milletin gönlündeki değerlerinin yanında bugün verilecek beratlar çok sembolik kalıyor. Bugün takdim edilecek devlet övünç madalyaları, milletimizin sizlere olan derin minnettarlığının, nesiller boyu sürecek büyük saygısının nişanıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası
Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Ankara Valisi Ercan Topaca tarafından Grand Ankara otelde düzenlenen törenle 15 Temmuz Gazisilerine takdim edildi.

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde "Gazi" olan Emirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyda Topal’a da devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

  • Okunma: 4356

Yorumlar (0)Yorum Yap