4 Yıllık Üniversiteye Biz Hazırız!

Haberler / Güncel

4 Yıllık Üniversiteye Biz Hazırız!

Dinar ilçesine 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu kurulması için Resmi Gazete'de kurulma kararı alınmış ve okulda 8 ayrı bölüm olacağı müjdesi Dinar'a verilmişti. Dinar'da yeni yer araştırması içine giren mülki amirler Dinar'ın dışında 20 bin metrekare yer buldukları ve buraya inşaat yapılacağı öğrenilirken; Afyon Kocatepe Rektörlüğü tarafından 4 Yıllık Yüksekokul için Dinar çarşı merkezine yakın bir yer istediği, ilçenin küçük olması nedeniyle şehir dışına yapılacak olan bir okulun ulaşım ve bazı yönlerden sıkıntı oluşturabileceği endişeleri olduğu basına yansıdı.

Hiçbir binası ve müştemilatı olmayan ilçelere 4 yıllık üniversite verilirken; Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nun 4 yıllık üniversiteyi ve bölümlerini hak ettiği birçok eğitim camiası tarafından konuşulmaya başlandı. Emirdağlı hayırseverler tarafından oluşturulan yeni öğretim ortamları ve alt yapılar tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Emirdağ'a yapılan kız ve erkek yurtlarıyla 1200'e yakın öğrenci için devlet yurdu imkanı yer alıyor.

Peki Emirdağ Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde neler var. İşte ayrıntılar; Emirdağ Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 6.280 m² kapalı alanı bulunan iki bloktan oluşuyor. İdari odalar, 1 kütüphane, 2 konferans salonu, 2 bilgisayar laboratuvarı, 16 derslik, 1 uygulama mutfağı, 2 yapı atölyesi, 1 harita uygulama atölyesi, 1 bankacılık uygulama sınıfından oluşuyor. Blok dışında; 340 m²’lik öğrenci kantini ile 1 inşaat atölyesi ve 40.000m²’lik alan içerisinde 1 futbol sahası ile 1 basketbol sahası bulunuyor.

Şu anda Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nda 7 normal öğretim 3 ikinci öğretim olmak üzere toplam 10 program ve 1114 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam ediliyor.

  • Okunma: 5710

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Emirdağ li

    Bence bunların hepsi belediye MHP de olmasindan(bağımsız)kaynaklaniyor onceden sürekli bakan gelirdi şimdi bakan Emirdağ i unuttu umarım yeni dönemi Emirdağ halkının aklı başına gelir de seçimini doğru yapar

  • spartaküs

    1200 kişilik yurtlarda an itibariyle 320 ögrenci mi bulunmakta mıdır.KAPANACAK BÖLUM YADA BÖLUMLER VARMIDIR.OKUL MUDURU HAFTADA KAC KEZ GELMEKTE YOGURT ALIP GİTMEKTEMİDİR HAYIRSEVER TARAFINDAN YAPTIRILAN İNSAATI TEKMELEMİŞMİDİR BU TEKME EMİRDAG LILARA MI ATILMIŞTIR