Açık Otopark Uygulaması Başladı

Haberler / Güncel

Açık Otopark Uygulaması Başladı

Emirdağ Belediyesi Geçtiğimiz Mayıs ayında ihaleye çıkarak açık otoparkı Üç Hilal Şirketine kiraya vermişti. Emirdağ Belediyesine ait Üç Hilal Şirketi tarafından açık otopark 12 noktada faaliyetine başladı. Emirdağ ilçe merkezi sınırları içerisinde bulunan açık otoparkların işletmesi, 20.05.2015 tarihinde yapılan ihale sonucuna göre Belediyemize ait olan Üç Hilal İnş. Tem. Gıda. Taş. San. Ltd. Şirketine kalmış; aylık bedeli 15.100 TL olan ihale ile 01 Haziran 2015 tarihinde işletilmeye başlanmıştır.

İlk 15 Dakikanın ücretsiz olduğu açık otoparkta sonraki 1 saat 2 TL, 2. saatten itibaren saati 1 TL'den ücretlendiriliyor. Pazar günleri ve bayramlarda ise ücretsiz olacak otoparka açılan 12 cadde ise şu şekilde Emirdağ Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi, Şehit Assubay Yüksek Şahan Caddesi, Sebze Pazarı, Yüzbaşı Tahir Efe Caddesi, 9006 (Hamam) Sokak, Konya Caddesi, Rıhtım Boyu, 7080 (Öksüz) Sokak, Şehit Er Yüksel Yeşildağ Caddesi, Girne Caddesi, Arabacılar Sokak, Şehit Piy. Üst. Halil Durmaz Caddesi, Postane Caddesi, 3006 Sokak ve Eskişehir Caddesinden oluşuyor.

Aylık üye olmak isteyen araçlardan ise 100 TL'ye abonelik kartı veriliyor.

  • Okunma: 4290

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Emirdağ sahipsiz

    Cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’ni haklı bulan Danıştay, “yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etti.
    KARAR, ÜLKE GENELİNDEKİ UYGULAMALARA EMSAL NİTELİĞİNDE

    Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal teşkil edecek nitelikteki yargı kararını değerlendiren BURTUKODER Başkanı Kemal Arslan, Burdur Belediyesi’nin kararı temyiz etme isteminin de Danıştay tarafından reddedildiğini belirterek, “Burdur Belediye Başkanlığı, Danıştay kararına, ‘karar düzeltilmesi’ talebiyle yine itiraz etmiş, Danıştay bu istemi de yerinde görmeyerek itirazı reddetmiş, karar kesinleşmiştir. BURTUKODER olarak 5 yılı bulan bir hukuk mücadelesi sonucu, sadece Burdur’daki uygulamayı değil, tüm Türkiye’de cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasını durduracak emsal bir kararı çıkartmış bulunmaktayız” dedi.

  • garip bir durum

    Hakikaten çok garip bir durum değil mi? doğruluğunu, dürüstlüğünü ve adamlığını bu kadar ön plana çıkarmış ve halktan karşılık bulmuş bir kişinin; bu duruma bir açıklama yapması gerekmez mi? Söylenen sözden dönmenin geçerli bir nedeni varsa; bunu paylaşmaz mı? çok garip bir durum

  • hizmet

    bunun adı hizmet değil. tükürdüğünü yalamaktır bu yaptığın.. seçim vaadleriyle sana oy veren insanları kandırmaktır aldatmaktır.daha neler yapacaksın 3,5 sene kaldı ama 3,5 sene sonra kimin yüzüne bakacaksın sayın başkan.yazık ki çok yazık..

  • birbilen

    başgan efendi seçim vaatlerini bir bir yerine getiriyor baksanıza. su ucuzlayacaktı otoparkı kaldıracaktı bedava elektrik verecekti hamam yapacaktı pınarbaşına teleferik yapacaktı yaylaya.. vay memleketim vay ne günlere kaldık

  • Cebbar

    Bir şey öğrenmek istiyorum ? Belediye başkanı açıklarsa sevinirim ?

    Belediye'ye ait zabıta araçlarını taşeron firmada çalışanların kullanma hakkı var mı ?
    Kullanma hakkı varsa bile azami kaç km hızla kullanabilirler ?
    Geçen gün sokaktan en az 90 km hızla geçtiler de....
    Biliyoruım hiç yayınlamayacaksın admin !
    ama tarafsızsan ,adamsan bu konuyu gündeme getir birilerinin canı yanmadan !

  • eses

    uygulama cok guzelde 1 lırayken mılllet eski beledıyeye kızıyordu.sımdı ıse 2 lira ve secım sonu bazı haber sıtelerı emırdagında otopark kaldırılıdı dıye manset atıyordu ne oldu buna neden bırseyler yazılmıyor.