Adana’dan İstanbul’u Ziyaret Edeceklere Gezi Tüyoları

Haberler / Medya

Adana’dan İstanbul’u Ziyaret Edeceklere Gezi Tüyoları

Türkiye’nin her bir köşesi bambaşka güzellikler taşıyor. Adana’nın ayrı, İstanbul’un ayrı bir havası var. Adana’da yaşıyorsanız ve bu yaz İstanbul’a kaçamak yapmak istiyorsanız, https://www.ucakbileti.com adresinden en uygun Adana uçak biletini alıp keyifli bir yolculuğa adım atabilirsiniz. Adana’dan İstanbul’a hızlı ve pratik bir ulaşım için en doğru tercih uçak yolculuğu olacaktır. Adana İstanbul arası mesafe kara yoluyla yaklaşık 10 saat sürerken, uçakla 1 saat 20 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Bu sezon Adana’dan İstanbul’a tatil planınız varsa sizin için hazırladığımız bilgiler gezi boyunca oldukça işinize yarayacak.

İstanbul’da gezilecek yerler
Bugüne kadar Bizans, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış İstanbul tarihin izlerini taşıyan birçok yapıya ev sahipliği yapmaktadır. İki kıtayı birbirine bağlayan tek şehir olma özelliği taşıyan İstanbul, stratejik konumu ile dünyanın önemli ticaret ve kültür merkezidir. On beş milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık kenti olan şehirde gezip görülecek pek çok yer var.

İstanbul denilince akla ilk olarak turistlerin buluşma noktası Sultanahmet gelir. Sultanahmet Meydanı’nın yakınlarında pek çok önemli cami, saray ve müze bulunur. Geçmişten bugüne özenle korunmuş ihtişamlı saraylar ve müzeler şehirde görülmesi gereken yerlerdendir. Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultaahmet Cami, Galata Kulesi, Kariye Müzesi, Sabancı Müzesi, Kız Kulesi, Pierre Loti, Kapalıçarşı öne çıkan gezi duraklarından.

İstanbul’da gezilecek yerler arasında ikinci sırayı İstiklal Caddesi alır. Sağlı sollu mağazaları, kafe ve restoranları, barları, ekonomik alışveriş seçenekleri sunan pasajları, balık pazarı, gizemli ara sokakları, renkli gece hayatıyla öne çıkan Asmalı Mescit Caddesi ve daha birçok cazibe noktasıyla gezginlerin uğrak durağıdır. Deniz havası alarak keyifli bir yürüyüş yapmak için Emirgan- Bebek hattını tercih edebilirsiniz. Burada nefis boğaz manzarasına karşı turlayıp ardından Bebek’te çay kahve molası verebilirsiniz.

İstinye- Tarabya hattı da hem yürüyüş yapmak, hem de nefis lezzetlerin tadına varmak için ideal bir adres. Yürüyüşün sonunda Yeniköy Emek Kafe’de denize nazır enfes bir kahvaltı yapabilir, La Vie en Rose’de tatlı atıştırmalıkların tadını
çıkarabilirsiniz. İstanbul’da doğayla baş başa kalabileceğiniz birkaç güzel alan da var. Fenerbahçe Parkı, Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Belgrad Ormanı, Maçka Parkı bunlardan birkaçı.

İstanbul’da yapmanız gereken 15 şey

Her köşesi ayrı bir güzel olan İstanbul’da yapılacak pek çok şey var. Adana’dan İstanbul’a gelmeyi düşünüyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz yapılacaklar listesini aklınızın bir köşesine yazın.

1. Öncelikle iki kıtayı birleştiren ilk asma köprü olan Boğaz Köprüsü’nden geçin.
2. Kız Kulesi’nde fotoğraf çektirin.
3. Kadıköy Çiya sofrası’nda Samsun usulü Çullama ile Gaziantep usulü Ekşili Taraklı’nın tadına varın.
4. Ortaköy’de kumpir yiyin.
5. Galata Köprüsü’nde balık tutun.
6. Caddebostan sahilinde piknik yapın.
7. Yoros Kalesi’ne tırmanın.
8. Galata Kulesi’nden gün batımını seyredin
9. Osmanlı saraylarını ziyaret edin
10. Haliç kıyısındaki Bulgar Kilisesi dökme demirden yapılmış ilk ve tek kiliseyi görün.
11. Develi’de kebabın hasıyla tanışın
12. Vali Konağı Caddesi’nde alışveriş turu yapın
13. Asmalımescit’teki Yakup 2’de rakı balık keyfi yapın
14. Dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşısı olan Kapalıçarşı’yı gezin.
15. Kuruçeşme’deki eğlence mekanlarında felekten bir gece çalın.

İstanbul’da Alışveriş

Türkiye’de en zengin alışveriş seçenekleri İstanbul’da yer alıyor. Hemen her semtte birden fazla alışveriş merkezi var. Hatta bazı yerlerde yan yana olduğunu söyleyebiliriz. Dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu bu alışveriş merkezleri hem yerli halkın hem de şehri dışardan ziyarete gelenlerin uğrak durağı oluyor. İstinye Park, Zorlu Center, Forum İstanbul, Kanyon, Akasya, Cevahir şehrin en popüler alışveriş merkezlerinden.

Şehirde alışveriş merkezlerinin yanı sıra Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Galata’da konumlanan ünlü tasarımcıların butikleri de yoğun ilgi görüyor. Ayrıca Nişantaşı, Beşiktaş ve Beyoğlu’ndaki uygun fiyatlı butikler de alışverişin kalbinin attığı yerlerden.

İstanbul’da alışveriş denilince aklınıza sadece giyim kuşam gelmesin. İstanbul’un en eski çarşılarından biri olan Beyazıt’taki Kapalı çarşı, halı, mücevher, çanta ve seramik ürünler almak isteyenler için ideal bir adres. Baharat, kuruyemiş, lokum, tesbih, paşmina arayanların ise Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’na uğraması şart.

Bu yaz Adana’dan İstanbul’a seyahat edecekseniz, sizin için bir araya getirdiğimiz bu önerileri kulak arkası etmeyin. Seyahatinizi uçakla yapacaksanız, en uygun adana istanbul uçak bileti için ucakbileti.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ucakbileti.com’da dilediğiniz kritere göre farklı hava yolu firmalarının uçuş bilgilerini ve fiyatlarını sorgulayıp bir arada inceleyebilir ve içlerinden en ucuz uçak biletini kolayca satın alabilirsiniz. -sponsor-

  • Güncelleme: 12.04.2016 10:37
  • Okunma: 2423

Yorumlar (0)Yorum Yap