Afyon Belediyesinden Fakı Edeer Konseri

Haberler / Kültür Sanat

Afyon Belediyesinden Fakı Edeer Konseri

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, Emirdağ Kent Konseyi ile Afyonkarahisar Emirdağlılar Derneği tarafından düzenlenen Emirdağ Günü etkinlikleri, Halk Ozanı Fakı Edeer konseri ile sona erdi.

Afyon Lisesi konferans salonunda düzenlenen konser büyük beğeni topladı. Gece, Emirdağ’ın yerel sanatçıları, Hamza Halaç ve Pınar Halaç’ın seslendirdiği türkülerle başladı. Daha sonra sahne alan Halk Ozanı Fakı Edeer güzel sesiyle geceye damga vurdu. Emirdağ ve Afyonkarahisar yöresine ait seslendirdiği türküleriyle kimi zaman duygulu anlar yaşattı, kimi zamanda hareketli parçalarıyla konukları coşturdu.

"KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ GEÇMİŞLE KIYASLANAMAZ"

Program öncesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bir konuşma gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin özellikle 2011 yılından bu tarafa şehrin kültür ve sanatına dair geçmişle asla kıyaslanamayacak güzel faaliyetlere imza attığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Geçmişte elbette Belediye Başkanlarımız şehrimiz için kültürel faaliyetler, kitaplar bastılar, konferanslar, cd’ler yayınladılar, belgeseller düzenlediler. O gün ki imkânlar onlara elveriyordu. Bizim en son yayınladığımız Tamburi Cemil Bey eserleri, Türkiye çapında ses getiren bir projeydi. Sadece bu projenin bütçesi Afyonkarahisar Belediyesi'nin 80 yıl kültür ve sanatına harcadığı bütçeden iki, üç kat fazlaydı. 2011 yılından bu tarafa şehrin kültür ve sanatına dair geçmişle asla kıyaslanamayacak güzel faaliyetlere imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda özellikle Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR VE SANAT ANSİKLOPEDİSİ HAZIRLANIYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği halinde hazırlıkları süren yeni bir projeyi daha açıklayan Başkan Çoban konuşmasına şöyle devam etti; “ Üniversitemizle çok güzel bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Ansiklopedisini yapıyoruz. 6 ciltten oluşacak. Çok da ciddi bir bütçeye sahip olacak. Burada Afyonumuzun tarihi ve kültürünün yanı sıra ninnileri, hikâyeleri, masalları, gelenekleri, türkülerimiz, şarkılarımız şiir ve destanlarımız altı cilt halinde çok güzel bir çalışma olacak. Bu çalışmaya ilaveten TRT arşivinde sanatçılarımız çok güzel Afyon Türkülerini okudu ancak, farklı makamlarda farklı saz ekipleriyle toplanmış cd’den oluşan eserler manzumesi var elimizde. Tek saz ekibinin çaldığı teke tek solistlerin olduğu koroların okuduğu çalışmayı da üniversitemizle başlatacağız. Burada tabii sadece Afyonumuzun merkezinin değil ilçelerimizi de çalışmamızı hem Ansiklopedi de hemde yapacağımız Afyon türküleri cd’si de onları da buluşturacağız” diye konuştu.

BAŞKAN ÇOBAN'A ONUR PLAKETİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü E. Emel Sarlık, Afyonkarahisar Emirdağlılar Dernek Başkanı Necati Sarı, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Üyeleri ile çok sayıda Emirdağ, Afyonkarahisar ve Eskişehirden davetli katıldı.

Afyonkarahisar Emirdağlılar Dernek Başkanı Necati Sarı, gecenin sonunda böylesi güzel bir organizasyonun yapılması konusunda öncülük eden Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür ederek onur plaketi takdim etti. Kanal-3 Televizyonundan canlı olarak yayınlanan programın ülkemizin yanı sıra gurbetçilerimiz tarafından da ilgiyle izlendiği bildirildi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3933

Yorumlar (0)Yorum Yap