Afyon Şeker Fabrikasından Şikayetçiyiz

Haberler / Siyaset

Afyon Şeker Fabrikasından Şikayetçiyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer, Emirdağlı Pancar Üreticisi Çiftçilerin Afyonkarahisar Şeker Fabrikası tarafından haklarının gasp edildiği iddialarının olduğunu söyledi. Özer, Çiftçilerin pancarlarındaki şeker oranlarının Fabrika tarafından kasıtlı olarak düşük gösterildiği iddialarının Şeker Fabrikası ve Devlet organları tarafından açıklanmasını talep etti.

Son günlerde siyasi parti çalışmaları kapsamında köylerde ve beldelerde düzenlenen toplantılarda Emirdağlı vatandaşların Afyonkarahisar Şeker Fabrikasından şikâyetçi olduklarını kendilerine dile getirildiğini söyleyen CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer, İlçe ve köylerdeki vatandaşların sıkıntılarını şu şekilde dile getirdi; “Emirdağ’da pancar üretimi yapılan köylerimizde şikâyet konusunun şeker oranıdır. Ve 2014 yılında bu oran şeker fabrikası tarafından çok düşük seviyelerde değerlendirilmiştir. Özellikle Emirdağ’da üretilen pancarlarda şeker oranlarının ’yı geçmediği söz konusudur. Bu oranda çiftçilerin para kaybına neden olmaktadır. Bununda Afyonkarahisar Şeker Fabrikası tarafından kasıtlı olarak düşük gösterildiğini çiftçilerimiz bizlere aktarmıştır. Bizde çiftçilerimizle bu konuyu tartıştığımızda kasıt ne olabilir diye sorduk. Çiftçilerimizde ; ‘ Şeker Fabrikasının bizden kestikleri paraları Suriyeli mültecilere vereceklermiş’ yanıtını aldık. Eğer böyle bir şey varsa bu kamuoyuyla paylaşılmalı. Afyon Şeker Fabrikası ve Devlet organları çiftçilerin bu sıkıntıları aydınlatmalıdır” dedi.

“YOKSUL VATANDAŞLARINDA 3 AYLIK MAAŞLARIDA DÜŞTÜ”

Yine Aynı şekilde Emidağ’da devletimizden üç ayda bir yoksulluk maaşı alan vatandaşlarımızın da maaşlarının düştüğü söylentilerinin olduğunu ifade eden Recep Özer, “ Bu yoksul vatandaşlarımız bile maaşlarının düşüş sebebi olarak Suriyeli Mültecileri adres göstermektedir. Yani Emirdağlı çiftçilerimizde ve yoksul vatandaşlarımızda bu şekilde bir algı söz konusudur. Bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 3109

Yorumlar (0)Yorum Yap