Afyon Yolu'na Taş Parke Döşeniyor

Haberler / Güncel

Afyon Yolu'na Taş Parke Döşeniyor

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinin en işlek caddelerinden olan ve Afyonkarahisar’ı ilçeye bağlayan yol olarak bilinen Afyon Caddesinde parke döşeme çalışmaları başladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın göreve gelmesinin ardından en çok eleştiriye maruz kalan Afyon Caddesinde başlatılan parke döşeme çalışmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Öncelikle kent meydanına gelen yağmur sularından kurtarılması için çalışan Başkan Kargın, yıllardır girilmemiş yollara döşediği 140 bin metrekarelik parke taşının ardından, şimdi de Afyon caddesine el attı.

“KENDİ İMKANIMIZ, KENDİ İMALATIMIZ”
Emirdağ ilçesinde Başkan kargın’ın döneminde döşenen 140 bin metrekaralik parke taşının tamamen belediyenin şirketi olan parke üretim tesislerinde yapıldığına işaret eden Başkan Kargın, Afyon Caddesindeki parke döşeme çalışmalarının da tamamen belediyenin imkanları içerisinde yapıldığını hatırlattı. Başkan Kargın, “Kendi şirketimizde ürettiğimiz parkelerle, kendi insanımızla parke döşemelerini gerçekleştiriyoruz. Bu sayede yüzde 50’lere varan bir tasarruf elde ediyoruz. Bu tasarrufu da yine Emirdağ insanının hizmetinde kullanıyoruz. Diğerleri bin metre yol yapıyorsa biz yaptığımız tasarruf sayesinde 2 bin metre yol yapıyoruz” diye konuştu.

NEDEN PARKE DÖŞEMESİ?
Emirdağ ilçe girişinin neden parke taşlarıyla döşendiğine de değinen Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, parke taşının diğer ürünlere göre daha sağlam ve dayanıklı olduğunu hatırlattı. Başkan Kargın, “Döşediğimiz parke taşları uzun yıllar her türlü doğa şartlarına ve ağır yüke dayanan bir üründür. Beton parke taşlarının sağlamlığı ve uzun ömrü artık herkes tarafından onaylanmaktadır. Beton parke taşları ve dekoratif taşlar yüzde 5’ten daha az bir emiciliğe sahip olduğundan asfalt ve diğer kaplama malzemelerinden oldukça uzun ömürlüdür. Bu sayede malzemenin ömrüne ve görüntüsüne en çok zarar veren tuzlar ve kimyasal maddelerin zararlı etkileri en aza inmektedir” şeklinde konuştu.

ÖNCE ALT YAPI
Bugüne kadar başkanlığı döneminde parke döşemesi yapılan yollarda öncelikle alt yapıya önem verdiklerini belirten Başkan Kargın, altyapısı tam olmayan hiçbir yola parke taşı döşemediklerini ifade etti. Başkan Kargın, “Bizleri en çok eleştiriye maruz bırakan Afyon Caddesinin parke çalışmaları esnasında da altyapıya önem veriyoruz. Caddeye bağlanan sokaklardan gelen altyapı bağlantılarını da ona göre yaparak parke döşemesine devam edeceğiz. Yolumuz bittiğinde hem ilçemizin girişi güzelleşmiş olacak hem de altyapı sorunu diye bir şey kalmayacak” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK
Emirdağ Belediyesi tarafından yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını takdirle takip ettiklerini dile getiren Emirdağlılar ise Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve çalışma ekibine tam destek verdiklerini ifade ettiler. Cadde sakinleri, “Başkan Kargın’ın diğer yol yapım ve parke döşeme çalışmalarındaki titizliğini önceden gördük. Bizim caddemizin yapılmasında da aynı titizliği göstereceklerine eminiz. Kendisine ve belediye çalışanlarına teşekkür ederiz” diye konuştular.

KISA SÜREDE BİTİRİLECEK
Emirdağ ilçesi Afyon caddesinde Emirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan parke döşeme çalışmalarının kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi. Tamamen Emirdağ Belediyesi imkanlarıyla yaklaşık 18 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğundaki parke döşeme çalışmalarının kış ayları gelmeden tamamlanması bekleniyor.

  • Okunma: 3321

Yorumlar (0)Yorum Yap