Ağustos 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Ağustos 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ağustos 2017

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından anne ve babadan miras kalan ve intikalleri yapılmayan tarlalar için verilen süre 3 ay uzatılmıştı

Emirdağ Belediye Başkanlığının geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 12. Emirdağ Gurbetçiler Festivali dün başladı. Protokolde Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Afyonkarahisar Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, Afyonkarahisar merkez il, ilçelerinde kamu temsilcileri ve Sivil Toplum örgütlerinden temsilciler yer aldı.

Çok sayıda Emirdağlı vatandaşın yaşadığı Brüksel'in ilk kadın başkonsolosu olarak 1 Şubat 2017 tarihinde göreve başlayan Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, 4 Ağustos tarihinde Emirdağ Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığına nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Emirdağ'a doğalgazın gelmesiyle ilgili Emirdağ halkının gerek Emirdağ'da gerekse yurtdışında ciddi bir çalışma ile bir araya gelmesi günlerce gündemde kalmıştı. Emirdağ'dan doğalgazla buluşmak isteyen hanelerden istenilen rakamın elde edilmesinin ardından gerekli siyasi ve bürokratik işlemlerin ardından Emirdağ ilçe merkezinde doğalgaz borusu döşenmesi işi yapılmaya başlandı.

Çiftçilerimizin emeklerini alma zamanı olan hasat mevsimi tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Halk tarafından harman kaldırmak tabirinin kullanıldığı yaklaşık iki buçuk ay sürecek olan hasat mevsiminde buğday, arpa başta olmak üzere ekili alanlardan ürünler toplandı.

Emirdağ'da bulunan okullar 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına hazırlanıyor. Planlanan tadilat programı çerçevesinde yıl içerisinde 329 bin TL'lik ödenek kullanımı sürüyor. Emirdağ'da bulunan okulların tadilatının yanı sıra bazı ihtiyaçların da bu ödenekten karşılanıyor.

Emirdağ Kaymakamlığı tarafından organize edilen Emirdağ TOKİ 2. Etap Projesi yeterli talep olmaması sebebiyle iptal edildiği açıklandı. 78 adet konutun yapılması için gerekli başvurular için yaklaşık olarak 10 ay talep toplandı. Uzatmalarla birlikte yeterli talebin bulunmaması nedeniyle iptal işlemleri gerçekleştirildiği bildirildi.

Temmuz 2017 aylarının başlarında Türkiye Belediyeler Birliği'nden aldığı hibe itfaiyeyi Davulga Belde Belediyesine kazandıran Belediye Başkanı Salih Gündoğan boş durmuyor.

Emirdağ'da 14 Ağustos 2017 Pazartesi gecesi 22.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında faciaya ramak kaldı.

Mayıs ayında Antalya Roma Beach Resort Otel'de gerçekleştirilen 1.Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı sonrasında ortaya çıkan ve alımını Emirdağlı Kadim Dostlar adı altında kimi hemşerihlerimizin üstlendiği ve ihtiyaç sahibi kimselerle,aş evinin ihtiyacını karşılamak üzere bedelsiz ekmek dağıtımı için fırın yapımı projesi uygulanmaya başlandı.

Emirdağlı gurbetçiler, memleketleri Emirdağ'da yardım taleplerine ve ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. 1964 yılında başlayan Avrupa'ya göçün ardından Emirdağlı gurbetçilerin beşinci nesile ulaştığı şu günlerde Fransa'da yaşayan gurbetçi Sönmez ailesinin Emirdağ'a yaptıkları takdirle karşılanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP hükümeti tarafından memura yapılan zam ile memurun ve emeklinin haklarının açıkça çalındığını Emirdağ'da söyledi.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki temel eğitim veren okulların kışın ısınmaları için son hazırlıklar tamamlandı. Okullar açılmadan ihalelerini tamamlamak isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü 500 Ton kömür alımı ihalesine çıkıyor.

Antalya’da gerçekleşen Emirdağlılar buluşmasının ardından ilçemize yapılması kararlaştırılan “Kadim Dostlar Ekmek Fırını”nın açılışı bugün ilçemiz Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

Emirdağ'da 'Türkiye Güven Huzur 7' uygulaması kapsamında denetim yapıldı. Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, ilçe merkezindeki bazı bölgelerde genel asayiş uygulaması yaptı. Araçların bagajlarıyla birlikte, evraklarını inceleyen ekipler aynı zamanda kimlik kontrolü yaptı.

Uluslararası Emirdağ Sempozyumu Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 9 normal, 1 değerlendirme oturumu olmak üzere 10 oturumda gerçekleşen sempozyum, 24 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10:00'da başladı.

Emirdağ esnaflarından, Türk Kızılayı Emirdağ Eski Şube Başkanı Hulusi Kahya, Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

  • Okunma: 1589

Yorumlar (0)Yorum Yap