Ağustos Ayı Portresi: Olcay Yılmaz

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ağustos Ayı Portresi: Olcay Yılmaz

www.emirdag.gen.tr Ağustos Ayı Portresi: Olcay Yılmaz.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğün de Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapan Olcay YILMAZ, 28.05.1971 tarihinde
Emirdağ ilçesi bağlı Ağılcık köyünde doğdu. İlkokulu Emirdağ Atatürk İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Afyon Cumhuriyet Lisesinde
tamamladı. Üniversite tahsilini ise, 1990 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünün açmış olduğu ''Aydın -Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavını'' birincilikle kazandı. Polis Okulunu, öğrenim süresi için de başarı ile bitirdi.

1992 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne polis olarak ataması yapıldı. 1992-1995 yılları Eskişehir İl Emniyet
Müdürlüğü, 1995-1999 yılları Van İl Emniyet Müdürlüğü, 1999-2005 yıllarında Bilecik Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalıştı. Bu süre için de, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne devam ederek, 2002 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nın ''Görevde Yükselme Sınavını'' derece yaparak kazandı ve 10.05.2005 tarihinde ''Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı'' kadrosuna atandı. Olcay Yılmaz, Halen Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğün de, ''Sivil Savunma Uzmanı'' olarak görev yapmaktadır. Olcay Yılmaz, Eskişehir ilin de; 'Afet ve Acil Durumlarla' ile ilgili 'Eğitim Koordinatörlüğünü' yürütmektedir. Özellikle " Deprem Bilinci"eğitimlerin de, Eskişehir'deki okulların yanı sıra, Kızılay ve Eskişehir Kent Konseyin de görev alanı ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, oluşturmuş olduğu 'Eğitim Grupları' ve 'Arama Kurtarma Ekipleriyle', toplumun her kesimine "Afet Kültürü" kazandırma çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir. Normal derecede, Fransızca bilmektedir.

Fotoğraflar

  • Okunma: 6351

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • cengiz ÖNCÜ

    Kıymetli arkadaşım, sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu olarak başarıların devamını dilerim.

  • gulten

    Sevgili abim olcay yilmaz kariyerinde daha nice basarilar ekliyecegine eminim. Basarilarinin devamini diliyorum.