AK Parti Emirdağ’da Seçim Süreci Başladı

Haberler / Siyaset

AK Parti Emirdağ’da Seçim Süreci Başladı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlığı 12 Kasım’a, meclis üyelikleri 3 Aralık’a kadar sürecek, dedi.

Sezen konuşmasının başında 31 Mart seçimleri için adaylık işlemlerinde dair usul ve esaslar hakkında bilgi verdi. “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Aday adaylığı başvuru tarihleri Belediye Başkanlıkları için 05 Kasım 2018’de yani bugün başladı” diyen Sezen şöyle konuştu: “12 Kasım Pazartesi’ye kadar da sürecek. Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için başvuru başlangıç tarihi 5 Kasım Pazartesi, bitiş tarihi ise 3 Aralık 2018. Başvurular, hafta sonları da kabul edileceğinden teşkilat binalarımız açık olacaktır. Aday adaylığı başvuruları parti teşkilat kademelerine yapılacak. İl Belediye Başkan aday başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlığımıza, İlçe ve Belde Başkan aday başvuruları da İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday başvuruları da bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarına yapılacak.”

Belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinin ardından parti içinde bir temayül yoklaması olacağını kaydeden Sezen, “Bu yoklama bu dönem de olacaktır. Bu süreç Genel Merkezimiz tarafından profesyonelce yönetiliyor. Gerek Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımız, gerek Teşkilat Başkanlığımız, gerek Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızın farklı farklı görüş ve raporlarını sunup nihayetinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve onun da kararıyla netleşecektir. Bu süreçte yine anketlerimiz yapılacak, milletvekillerimizin, İl Teşkilatımızın görüşleri alınacaktır” dedi.

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı adaylık başvuruları için partilerinin açık olduğunu dile getiren ifadelerde bulundular.

  • Okunma: 2278

Yorumlar (0)Yorum Yap