AKP'den Açık Hava Tiyatrosu Projesi

Haberler / Yerel 2014

AKP'den Açık Hava Tiyatrosu Projesi

Emirdağ Belediye Başkanı ve AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Cengiz Pala projeleri arasında dikkat çeken "Açık Hava Tiyatrosu" hakkında bilgiler verdi. Pala amfi tiyatro olarak planlanan bu gösteri alanının kent ormanı içine yapılacağını belirtti.Emirdağ'da kendi dönemlerinde yapılan kültürel yatırımlara dikkat çeken Pala; "Biliyorsunuz 350 kişilik bir kapalı tiyatro salonumuz var. O salon çok enteresan kedi büyüklüğünde farelerin işgali altındaydı.Bugün ise Emirdağ'daki tüm toplantılara ev sahipliği yapıyor ama özellikle yaz aylarında yaptığımız etkinliklerde bize yetmiyor.Biz Kent Ormanı içine adeta ağaçlar arasına gizlenmiş 5000 kişilik dev bir amfi tiyatro planladık.Planı projesi hazır.Burası festivalimizin bir gününe, ramazan etkinliklerimize ev sahipliği yapacak.Okullarımızın yıl sonu gösterilerinde; kurumlarımızın etkinliklerinde kullanılacak ve Emirdağımızın kültürel hayatına yeni bir renk katacak.Daha önce birkaç defa biz Kent Ormanımızda etkinlikler yaptık ve böyle bir alana ihtiyaç duyulduğunu gördük" dedi.
Amfi tiyatro ile birlikte geçen dönemin marka parkı Kent Ormanı'nın daha da popüler olması bekleniyor.

  • Okunma: 10710

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • frds

    Hahahaha, sen hiç tiyatroya, hele de açıkhava tiyatrosuna gittin mi Pala? Türkiye de Devlet tiyatrolarını kapatıp sanatçıları sokağa salan AKP, açıkhava tiyatrosunda karagöz hacivat mı oynatacak? Alıştınız sanal maketlerle insanları kandırmaya. Ama yemeyecek, kaybedeceksiniz ve açılacak o hesap defteri.

  • emirdagliyiz

    gercekten sacmalamaya basladi bu. emirdagina acik tiyatro degilde .herkesin coluk ve cocuguyla rahatsiz edilmeden oturup cay icip yemek yiyecegi sakin bir yer yaptirsa daha isabetli ve guzel olur. eger belediyenin parasi varsa nasil olsa secim zamani herseyi yapiyorlar ne varyani.

  • Torkun

    M A S A L I İYİ DİNLEYİN EMİRDAĞLILAR

  • ahmet mehmet veli

    Son 72 saat.... #DİREN EMİRDAĞ

  • Havaalani istiyoruz

    İyice tadini kacirdi bunlarda. Kapalo tiyatroya kim gidiyorda acik tiyatro yapacakmis? Emirdagin herseyi tam da bi acik hava tiyatrosu eksikti onuda baskan dusunmus helal olsun. Bence havaalanida yaptir baskan eee nede olsa o kadar gurbetci var onlarida dusun biraz ;)

  • abidin

    cok gerekli bir proje acilen yapilmasi lazim biz emirdaglilar artistiz ,tiyatro sanatcisiyiz , belki emirdaginda 300,500 kisi ekmek yiyecek bizim yaptigimiz tiyatrodan tuccarlar gelecek emirdagina bizim urettigimizden alacaklar emirdagina gelir gelecek emirdaglinin ekonomisi rahatlayacak yasasin tiyatro