Aktepe: 'Fırıncılara %70 Kar Az Geliyor'

Haberler / Güncel

Aktepe: 'Fırıncılara %70 Kar Az Geliyor'

Emirdağ'da fırıncı esnaflarla odalar arasında sorun devam ederken; sorun vatandaşı etkilemeye devam ediyor. Bazı fırıncıların ekmek sayısını azaltarak ya da ekmek üretmeyerek Emirdağ'daki vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet vermesi gerginliği artırmaya başladı. Bazı fırıncı esnaflarının ekmek boykotu devam ederken; Emirdağlı vatandaşlar çevre ilçelerden ve illerden temin ettiği ekmeği tüketmeye başladı. Alınan bir bilgide ise komşu bir ilçeden gelen ekmekler esnaflara dağıtılmaya başladığı ile ilgili oldu.

Konunun taraflarından birisi olan Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Aktepe konuya ait görüşlerini www.emirdag.gen.tr ile paylaştı. Aktepe şunları paylaştı: "Fırıncılardan gelen zam talebi sonrasında ekmeğin maliyetini oluşturduğumuz bir komisyon tarafından araştırılmasına karar verildi. Komisyonda Emirdağ Belediye Başkanlığı, Emirdağ İlçe Tarım Müdürlüğünden bir temsilci, Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve fırıncı esnafı temsilcilerinden arkadaşların da olduğu komisyonda yapılan maliyet araştırmasında 250 gram pişmiş ekmeğin Emirdağ şartlarında 0,45 kuruş olarak tespiti gerçekleştirildi. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ve Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi tarafından oy birliğiyle alınan kararla zam isteği reddedildi. Bazı fırınların ekmek üretmeye devam ediyor. Ekmek üretimi yapmayan fırıncıların yaptıkları suç teşkil ediyor. %70 kar az geliyor fırıncılara demekki. Bu konuda tekel oluşturan fırınlara rekabet kurumu gerekli cezai işlemi gerçekleştirecektir." dedi.

www.emirdag.gen.tr konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Takipte kalın...

  • Güncelleme: 04.01.2017 17:51
  • Okunma: 7503

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • Hasan Avcı

    Başkan sana helal olsun. Bugüne kadar istedikleri zammı alan, kısa zamanda trilyonluk mal sahibi olan , şehir fiyatında ekmek satan ve işlerinde kaliteyi ortaya koymayan bu kişiler bu zammı haketmiyor.Ben başka yere de yorum bıraktım. Buyrun Yozgatta 250 gr ekmek hala 75 krş hemde gelin kaliteyi görün, işçiliği görün, ekmeğin güzelliğini görün.En azından burası bir ŞEHİRRRRRRRRRRRRRRR

  • sabri abi

    fatih kardeş emirdağlıların çalıştırdığı fırını da gördük sen neyin kafasını yaşıyorsun ben öncelikle bir yerli emirdağlı olarak senin bu konuştuğunu kınıyorum yabancı diyip geçip gidiyorsun sen ne zarar gördün yabancılardan ayıp bu zihniyetinizle bu görüşlerinizle emirdağı bitirdiniz adam kalmadı emirdağda sen önce bunu bi düşün köy oldu emirdağ köy köy.dışardan aman adam gelirde nufusumuz çogalır bi hareketlenme olur aman bitirdiniz emirdağ ı konuşuyorsunuz ayıp.

  • ganyotçu

    siz acele ettürüyonuz .acele ettürmesenüz nezamlar alacaük.acele ettürmeyün:)

  • adeletin peşinde

    öncelikle olaylara tarafsız olarak bakmaktayım.fakat gerçektende şöyle bir bakınca en son zam 3yılönce alınmış sorarım sizlere 4yılda hiçbirsey değişmedi mi arkadaşlar. elimizi bir taşın altına koyalım el insaf ben bir vatandaş olarak 1 lira olsun kardeşim neye zam gelmedi sigara,alkol.kuruyemiş,tekel,gıda,bakliyat,un,yem,yağ,vergiler,sigortalar,yakıt vs. vs. uzar gider bu olaylara dar açıdan bakmayın açınızı değistirin.....!!!

  • recebali

    Öncelikle sayın Fatin bey bilip bilmeden araştırma yapmadan yorum yapmaya kalkismayin çevre il ve ilçelere birdaha göz gezdirin gerçek miktar ve Fiyatları göreceksiniz.ayrica yabancı esnaf gibi söylemlerde bulunup kutuplastirma yapmayın hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyiz ayıp oluyor. Yıllarca Emirdağ'a kaliteli ekmek sunduk Emirdağ bizim ekmeğimizi yiyor ve gayet de memnun. Vesselam.

  • Erkan

    Sayın başkanım bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum??ama halk gerçekten çok madur olmadı dışardan dükkanlarımıza ekmek getircem saat12 00veya 13 00 da ekmek kalmıyor buna bi çözüm getirirseniz sevinirim SAYGILAR!!!!

  • FATİH

    TİCARET ODASINI VE BAŞKANI DESTEKLİYORUZ.EMİRDAĞ'DA FIRINCILAR GENELDE YABANCI VE ARALARINDA TEKELLEŞME YAPMAYI KARARLAŞTIRMIŞLAR SANIRIM.BOLVADİNDE 350-400 GRAM EKMEK 1 TL,ÇAY'DA 250 GRAM EKMEK 75 KURUŞ,AFYON'DA 250 GR 75 KURUŞ İKEN BİZİM EMİRDAĞ'DAKİ FIRINCILAR AÇMI KALMIŞTA ZAM İSTİYORLARMIŞ.AYIPTIR GÜNAHTIR.YAPMAYIN FIRINCILAR GÖZÜNÜZ DOYSUN ÖNCE.EMİRDAĞLI YILLARDIR BESLEDİ SİZİ HALEN DOYMADINIZMI.ZAM İSTEYEN ARKADAŞLARA SORUYORUM 250 GRAM EKMEĞİ KAÇA SATMAK İSTİYONUZ.