Amorium’un Önemini Kudüs’te Anladılar!

Haberler / Güncel

Amorium’un Önemini Kudüs’te Anladılar!

İl Genel Meclis üyeleri, Kudüs ziyaretleri sırasında öğrendikleri önemli bir bilgi ile Emirdağ’ı ziyaret ettiler.


İGM Başkanı Salih Sel, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, TÜRSAB Dumlupınar BYK Başkanı Bilal Şenel, İGM üyeleri ve kazı çalışmalarını yürüten ekip başkanı Zeliha Demiral Gökalp Emirdağ’da bulunan Amorıum’u ziyaret ettiler.

İl Genel Meclis üyeleri Kudüs ziyaretleri sırasında Selman-ı Farisi’nin makamında hakikat arayışı sırasında yolunun Medine öncesi son durak olarak Afyon-Emirdağ bölgesinde Ammuriye’den geçtiğini öğrenince topluca eğitim gördüğü yerin başında ziyaret etme kararı aldılar. Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen gezide İGM Başkanı Salih Sel, Kudüs’te anılan Selman-ı Farisi’yi anmak ve anlamak için meclis üyeleriyle burada toplanma kararı aldıklarını söyledi. Buradaki kazılara daha önce 30 bin TL aktardıklarını kaydeden Sel, böyle büyük zatların hakikat arayışı için ilim yuvası olan mekânları gün yüzüne çıkarmak için tekrar bütçe ayrılabileceklerini söyledi.

Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise Selman-ı Farisi’nin çok büyük bir zat olduğunu hatta hayatındaki hakikat arayışındaki mücadelesinden etkilenerek oğlunun adını İbrahim Selman koyduğunu, buradaki kazı çalışmalarını yakından takip ettiğini ve destek verdiğini belirtti.

TÜRSAB Dumlupınar BYK Başkanı Bilal Şenel de; Selman-I Farisi’nin hayatında hakikat arayışından kesitler anlatırken güzel anların yaşandığı gözlendi. Selman-ı Farisi’nin Resulullah (s.a.v)’den övgü aldığını söyleyen Şenel, Ammuriye’de yaşadığı takribi 12 yıl burada hayvancılık yaparak geçimini sağladığını ve Resulullah’ın Selman Ehli Beytindendir övgüsüne mazhar olduğunu bildirdi. Resulullah’ın “ashabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz” hadisi şerifini hatırlatan Bilal Şenel, “Bizim Resulullah’a, Asrı Saadete açılan kapımız Ammuriye’den Selman-ı Farisi olabilir” dedi.

Şenel, bölgenin kültürel ve turizm alanına yüksek katkı sağlayacağına inandığını tanıtım ve kazı çalışmalarının artırılarak devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Emirdağ Kaymakamlığı’nın misafiri olarak Davulga Belediyesinde meclis toplantısı gerçekleştirildi. Cuma salâtından sonra alınan ikramlarla bölge ziyareti tamamlandı.

  • Okunma: 4475

Yorumlar (0)Yorum Yap