Anneleriyle Okullarının Duvarlarını Boyadılar

Haberler / Eğitim

Anneleriyle Okullarının Duvarlarını Boyadılar

Emirdağ Ali Rıza-Havva Kara Anaokulu, çocuğun gelişiminde önemli bir yere sahip olan aile katılım çalışmalarını, eğitim öğretim sürecinde proje çalışmalarıyla başlattı.

Okulda ve evde uygulanan aile katılım çalışmaları hakkında bilgi veren okul yetkilileri, çocuğun gelişiminde oldukça önemli bir yer tutan 0–6 yaş döneminde çocukların hızlı bir gelişim süreci içinde olduğunu ve ilk eğitimini ailede aldığını belirterek, “Anne babanın öğrettikleri ve yakın çevreden alınan bilgiler, çocuğun yaşamını önemli şekilde etkiler. Çocuk için gerekli olan en etkin eğitim anne, baba ve öğretmenin birlikte çalışmalarıyla gerçekleşir. Bu nedenle okulöncesi eğitim programına aile katılımını sağlamak çocukların gelişimi açısından önemle üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir. Aile katılımı; anne babaların çocukların gelişim ve eğitimlerine katkıda bulunmaları için organize edilmiş etkinlikler bütünüdür. Okul öncesi eğitiminde aile katılımı ile varılmak istenen nokta, programda planlanan öğrenme yaşantılarının ailede sürdürülmesi ile eğitimde devamlılığın ve bütünlüğün sağlanmasıdır” dedi.

Ana amaçlarının okulda verilen eğitimin evde, evde verilen eğitimin okulda desteklenmesi ile bir devamlılığın söz konusu olması ve bu sayede hem okulda hem de evde çocuğun istendik davranış değişikliklerine güvenli ve kontrollü bir biçimde ulaşmasının ana amaç olduğunu belirten okul yetkilileri, aile katılım çalışmaları kapsamında okul duvarlarını aileleriyle birlikte boyama gerçekleştirdi. Anneleriyle birlikte farklı renkleri okullarının duvarına işleyen anaokulu öğrencilerinin keyfi görülmeye değerdi.

  • Okunma: 5827

Yorumlar (0)Yorum Yap