Aralık Ayı Portresi: Doktor Alaaddin Yılmaz

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Aralık Ayı Portresi: Doktor Alaaddin Yılmaz

www.emirdag.gen.tr Aralık Ayı Portresi Dünyaca ünlü Kalp Cerrahi Uzmanı Doktor Alaaddin Yılmaz.

1974 yılında Afyonkarahisar’a bağlı Emirdağ ilçesi Hamzahacılı köyünden Belçika’nın Gent şehrine göç eden işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Alaaddin Yılmaz, 1996 yılında Gent Üniversitesi'nde tıp, cerrahi ve doğumda doktora derecesini aldı. St. Jozef Hastanesi ve Gent'teki Maria Middelares Hastanesi'nde genel cerrahi eğitimine başladı. Eğitimini Hollanda'daki Nieuwegein'deki St. Antonius Hastanesinde tamamladı. 2001 yılında Utrecht’te damar cerrahi uzmanlığı üzerine eğitim gördü ve ardından 12 sene boyunca aynı şehirde bir hastanenin kadrosunda yer aldı. 4 yıl önce Hollanda’dan tekrar Belçika’ya dönen Doktor Alaaddin, Hasselt kentinde bulunan Jessa Hastanesinde kalp, damar ve göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapıyor.

2002 yılından beri kardiyotorasik cerrahide uzmanlık sahibi tanınmış bir cerrahtır. Dr. Yılmaz, minimal invaziv cerrahi tekniklerini geliştirmiş ve minimal invaziv kardiyotorasik cerrahide uluslararası alanda tanınmış bir uzman haline gelmiştir. Operasyonlarının birçoğu, bilgilerini meslektaşlarıyla paylaşmak için daha önce kaydedilmiş ve yayınlanmış durumda.

Uzmanlığı olan kalp damar cerrahisi alanında, kendi geliştirdiği teknik ile normalde göğüs kafesi yarılarak açık yapılan kalp ameliyatlarını kapalı yapabilen Yılmaz, minimal invaziv kalp ameliyatı tekniği ile göğüs kafesi açılmadan yaptığı ameliyatlarla dünya çapındaki kalp cerrahları arasında yer alıyor.

Fotoğraflar

Video

  • Güncelleme: 12.12.2017 21:20
  • Okunma: 15093

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • alp kılıç

    tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim ocak ayında izmirden gelip tedavi olacağım selamlar

  • Ömer ŞEN

    Dr Alaaddin YILMAZ Hemşerimizin başarısı hepimize gurur veriyor.Yabancı kökenlilerinde çalışarak istedikleri mesleğe kavuşabileceklerine çok güzel bir örnek, bir idol.Cenab-ı Allah'dan başarılarının devamını diliyor , tebrik ve takdirlerimi sunuyorum.