Artık Yeter!

Haberler / Güncel

Artık Yeter!

Emirdağ'a bağlı ova köylerinde meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden köylüler mağdur. Gün içinde üç dört defa kesinti yaşandığını belirten Suvermez, Ekizce, Adayazı, Hamzahacılı, Yenikapı, Daydalı, Veysel, Yeniköy, Zont köyü sakinleri elektronik eşyalarının bozulduğunu ve tarlalarda sulama yapan çiftçilerin çok fazla sorun yaşadıklarını www.emirdag.gen.tr'ye anlattılar.

Özellikle yaz mevsiminde nüfusun artmasıyla birlikte artan elektrik ihtiyacı, 2017 yılıyla birlikte elektronik cihazlarda bozulmalara kadar hasar vermeye başlamasıyla birlikte ova köylerinde yaşayan vatandaşlar yetkililerden çözüm istedi. 5 yıldır ara ara kesintinin olduğunu fakat son 6 ayda elektrik kesintinin arttığını söyleyen ova köylerinden çiftçi Nevzat Arı, "Gün içinde 8-10 kez elektrik kesintisi yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunu yetkililere bildirmemize rağmen kalıcı çözüm yapılmadı. Günlük ya da saatlik onarımlar yapıldı. Köylüler olarak ciddi anlamda mağduruz kesinti yaşanınca işlerimiz duruyor, elektronik cihazlarımız yanıyor. Son 6 ay içerisinde köylerimizdeki hasarlı cihaz sayısı o kadar arttı ki; yenileriyle değiştirmek bizlerin yanı sıra ülkeye de zarar veriyor." dedi.

Köylüler elektrik sorunuyla ilgili yetkililere sorunları iletmelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmamasından yakındılar ve bu sorunun çözülmemesi durumunda tepkilerini farklı şekillerde verebileceklerini dile getirdiler. Köylülerden bazıları elektrik hatlarında herhangi bir yenileme yapılmaması ve hala 20 yıllık hatlarla hizmet verildiğini dile getirerek farklı bir yere dikkat çekti.

  • Okunma: 4283

Yorumlar (0)Yorum Yap