Babasının Adını Yaptırdığı Okulda Yaşatacak

Haberler / Eğitim

Babasının Adını Yaptırdığı Okulda Yaşatacak

Emirdağlı iş adamı Hasan Çekiç, rahmetli babası Mustafa Çekiç hayrına ve anısına Emirdağ'ına‘’12 derslikli okul’’ yaptırdı. Okulun adına, ‘’Mustafa Çekiç Ortaokulu’’ adı verildi. Okulun açılışı; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından törenle açıldı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Emirdağ Kaymakamı, Hüseyin Sayın, daire amirleri, Eskişehir'den Emirdağ'a gelen Eskişehirli iş adamı Hasan Çekiç ve yakınları, Eskişehir'den Emirdağ'a gelen davetliler ve Emirdağ halkı katıldı.

Okulun açılış programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Akabinde Emirdağlı iş adamı Hasan Çekiç günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı ve şunları söyledi: ''Emirdağ'da doğmuş, olmanın verdiği gurur ve şevkle, rahmetli babamız Mustafa Çekiç adına Emirdağ'da bir ortaokul yaptırmaktan büyük bir onur duyduk. Emirdağ'a vefa borcumuzu, bir damlayla da olsa ödemeye çalıştık. Rahmetli babam Mustafa Çekiç hayrına, Emirdağ ilçesine 12 derslikli okul yaptırdık. Okulun adı da, 'Mustafa Çekiç Ortaokulu' oldu. Çekiçler Grubu'nun kaynaklarının bir kısmının, Emirdağ'ının okul ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla, aktarılmasını ana ilke olarak benimsedik. Bu amaçla, babamız adına, Emirdağ'da anahtar teslimi 360 öğrenci kapasiteli, 12 derslik, 2 laboratuvar ve bir basketbol sahası bulunan okul yaptırdık. Okul öğretim binasının, saha tanzimi yapılarak ve 'Mustafa Çekiç Ortaokulu' olarak, Milli Eğitim Bakanlığına devri sağlandı ve okulun adı, 'Mustafa Çekiç Ortaokulu' oldu. Emirdağ'ının yetenekli ve çalışkan çocukları, böyle bir eğitim yuvasında, eğitim göreceğinden mutluluk duymaktayız'' dedi.

Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptılar. Akabinde, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ve Emirdağlı iş adamı Hasan Çekiç tarafından 'Mustafa Çekiç Ortaokulu' törenle hizmete açıldı. Program sonuna doğru, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; Eskişehirli iş adamı Hasan Çekiç'e, Emirdağ'ına yaptığı hizmetten dolayı plaket taktim etti. Eskişehirli iş adamı Hasan Çekiç'de, ormanda çam ağacını temsil eden mermerden yapılmış hediye taktim etti.

  • Okunma: 4841

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Celal Örnek

    Hasan Çekiç kadar mütevazi bir iş adamı daha görmedim.
    Kendisine her alanda başarılar diliyorum ellerinden öpüyorum. İsviçreden Selamlar.