Bakan Arslan, Emirdağ'da YHT Durağı Olacak

Haberler / Güncel

Bakan Arslan, Emirdağ'da YHT Durağı Olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın incelemelerine Vali Aziz Yıldırım, Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karayolları Konya Bölge Müdürü Turgut Aydın, TCDD 7. Bölge Müdürü Enver Timurboğa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri eşlik ettiler. İlk olarak Afyonkarahisar-İzmir yolu üzerindeki Özdilek Kavşağında yapımı devam eden üst geçit çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yetkili firma temsilcilerinden detaylı bilgiler aldı.

Hedef yıl sonunda bitirmek
İnceleme sırasında Özdilek Kavşağı'nda bayram ve tatil dönemlerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını hatırlatan Bakan Arslan; “Özdilek kavşağında yaşanan bu sıkışıklığı gidermek, Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya gidecekleri rahatlatmak adına orada köprülü kavşak ve devamında bir tünel çalışması yapmaktayız. Hedefimiz bu sene sonunda bitirmiş olmaktır. Ben bu uğurda gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bir sonraki programı Afyonkarahisar-Ankara arasındaki hızlı tren hattında yapılan Köroğlu Tünel’i inşaatı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tünel içerisinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden aldığı bilgiler çerçevesinde açıklamada bulunan Bakan Ahmet Arslan; “Bakanlığımız bünyesinde Afyonkarahisar ilinde çok büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bunlardan biri olan Hızlı Tren inşatı ile Ankara'yı Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya bağlayacağız. Yani yüksek hızlı tren ağları yurdumuzun her yerini örerken, Afyonkarahisar'ın bu anlamda önemli bir kavşak olacağını söyleyebilirim. Bu kavşaktaki bu insanlarımıza hizmet edecek büyük projeleri bitirmek adına da arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ankara-Afyonkarahisar ve devamında İzmir'e kadar uzanacak yüksek hızlı tren projelerinin her bir etabında farklı çalışmalar sergilemekteyiz. Ankara'dan Polatlı'ya kadar olan yüksek hızlı tren hattının, Afyonkarahisar'a uzatmak adına ihale yaptık” dedi.

7 kilometrelik tünel
Bakan Arslan, “Bu ihale çerçevesinde yapmamız gereken yol 162 kilometreydi. Bu yolun yine 130 kilometresinin tamamında çalışmalarımız var. Polatlı istikametinde son 30 kilometresinde kamulaştırma çalışmalarını bitirme aşamasına gelmiş durumdayız. Onlar da bittiğinde orada da fiili çalışma başlatacağız. İşin tamamını düşündüğünüzde yüzde 26 mertebesinde bugün itibariyle gerçekleştirildi. Aynı hattın Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar olan bölümü için başlatılmış olan ihaleler ve çalışmalar var. Yine bu güzergâh içerisinde yaklaşık 7 kilometrelik tünellerimiz var. Tünellerin tamamını da yüzde 70 mertebesinde tamamlamış durumdayız. Elbette ki bir kablolama yapılacak, nihai işlemler, kaplamalar yapılacak ve devamında da mekanik ve sinyalizasyon işleri yapılacak. İhale süreci bittikten sonra Ankara'dan İzmir'e kadar yüksek hızlı tren hattında ihalesi yapılmayan, çalışma yapılmayan, hiçbir alan kalmayacak. Afyonkarahisar'dan Ankara'ya olan bölümü 2018 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Yine İzmir'e kadar olanı da her ne kadar bitiş süresi 2019 sonu gözüküyorsa da, bunu da daha önce bitirmek, İzmir'i Afyonkarahisar üzerinden Ankara'ya, Ankara'yı Afyonkarahisar üzerinden İzmir'e bağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Programda AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu ve yönetimi de yer aldı. Burada AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Al Özkaya tarafından da daha önce üzerinde durulan Yüksek Hızlı Tren'in Emirdağ'da durağının olacağı konusunda yeniden teyit alındığı öğrenildi. Emirdağ'da bulunacak olan YHT durağının Emirdağ'a katma değerini artıracağı konusunda hem fikir olunduğu ve önümüzdeki günlerde Emirdağ'a yeni müjdelerin de geleceği bilgisine ulaşıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ilimizdeki programı Köroğlu Tünel’i inşaatı incelemelerinin sonunda çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

  • Okunma: 8553

Yorumlar (0)Yorum Yap