Bakan Eroğlu, Emirdağ'da Sertifika Törenine Katıldı

Haberler / Güncel

Bakan Eroğlu, Emirdağ'da Sertifika Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan referandumuna değinerek, "Mevcut sistem ekonomik krizi doğuruyor, vesayet, başka devletlere boyun eğme, kısa süreli hükümetlerin birtakım yönetim krizlerine sebep oluyor. Bunlara artık Türkiye tahammül edemeyecek bir noktada. 16 Nisan'da sandıkta, sözde milletin önüne gelecek güçlü ve büyük bir Türkiye için kararımız "evet" olmalı" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde gerçekleştirilen "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları" dağıtım törenine katıldı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Emirdağ Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, yabancı ülkelerin Türkiye'nin büyümesini engellemek için önünü kesmeye çalıştığını ifade ederek, terör örgütlerini maşa olarak kullandıkları vurgusunda bulundu. Bakan Eroğlu, "PKK'yı onlar kurdu. Bazı ülkelerde PKK'ya özel silah üreten fabrikalar var. Bunu biliyoruz. PYD'yi kim üretti? Gerçekte dost gibi görünen altımızdan oyan bazı düşmanlar. Onları söylemeye gerek yok. DEAŞ İslami olabilir mi? Bu hainler. Nasıl ki FETÖ terör örgütü bazı insanları özellikle kandırarak böyle bir örgüt kurdu, tarihinin en alçak kanlı terör örgütünü darbe teşebbüsü yapmaya gayret etti, işte DEAŞ da onun bir benzeri. Bunların hepsi birbirinin aynısıdır. Maşa olarak kullanıyor ama maşayı tutanlar aynı ülkeler. Maksat ne? Türkiye çok büyüyor, gelişiyor artık kendi kabuğuna sığmıyor. Afrika'da bir mesele oluyor Türkiye müdahil oluyor. Irak'ta, Suriye'de Türkiye müdahil oluyor. Dolayısıyla Türkiye'nin önünü keselim. Fakat kesemeyecekler. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var peki bunun için ne lazım? Bunun için yönetim sistemini mutlaka değiştirmemiz lazım. Mevcut sistem ekonomik krizi doğuruyor, vesayet başka devletlere boyun eğme, kısa süreli hükümetlerin bir takım yönetim krizlerine sebep oluyor. Bunlara artık Türkiye tahammül edemeyecek bir noktada 16 Nisan'da sandıkta, sözde milletin önüne gelecek güçlü ve büyük bir Türkiye için kararımız "evet" olmalı" diye konuştu.

Konuşmasında "hayır" diyenlere Fetullahçı Terör Örgütü ve PKK üzerinden yüklenen Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"FETÖ alçağı var ya o hain ne olduğu belirsiz suratında meymenet olmayan o hain bakın suratında meymenet var mı? Bu din adamı olabilir mi? Suratına bir bakın nur var mı? Uğursuz bir insan içimize sokulmuş bir hain 40 yıldır yetiştirilmiş bir hain Bu hain ne diyor? Aman "evet" çıkmasın DEAŞ aynı şeyi söylüyor. Biz Fırat Kalkanıyla girdik temizleyip geçtik. DEAŞ'ın da korkusu bu Türkler gelirse halimiz nice olur. Bir "evet" denirse bizde zaten biteceğiz diyor. Onlarda bitecek hayırcılar bunlar "evet'çiler vatanını milletini düşünen yiğit insanlar."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından kura ile sertifika dağıtımı yapıldı.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3323

Yorumlar (0)Yorum Yap