Bakan Eroğlu'ndan Emirdağ'a 21 Milyon TL'lik Yatırım

Haberler / Güncel

Bakan Eroğlu'ndan Emirdağ'a 21 Milyon TL'lik Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz İscehisar ilçemize bağlı Seydiler Kasabasında, Emirdağ merkezi ile Emirdağ ilçemize bağlı Gömü Kasabasında ve Bayat ilçemizde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer bakanlıklar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 19 adet tesisin temelini attı ve açılışlar gerçekleştirdi.

İlçelerimizde 4 ayrı yerde yapılan temel atma ve açılışlara Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İlçe Kaymakamları, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bölge Müdürleri, İlçe ve Kasaba Belediye Başkanları, İl müdürleri ile vatandaşlarımız katıldı.

Seydiler’de 4 Tesis

Seydiler’de 22 Milyon TL yatırımlı 4 adet tesis kazandırıldı. DSİ yatırımı olan Seydiler Kasabası Taşkın Koruma Tesisi ve OGM yatırımı ağaçlandırma tesisi, gelir getirici tür tesis edilmesi, Orman gençleştirme, Orman bakımı, Orman yolları, Orman emvali üretimi tesislerinin temeli atıldı. Ayrıca Baddal Aygün Anadolu Lisesi Spor Salonu ve 30 yataklı Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı.

Bayat’a 9 tesis

Bayat ilçesinde ise 70 Milyon TL yatırımlı 9 adet tesisten DSİ yatırımı olan Asarcık Göleti Sulaması Yenilemesi, İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi ile OGM yatırımı olan ağaçlandırma tesisi, ağaçlandırma bakımı, Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü Tesisi, Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü Bakımı, Orman Gençleştirme, Orman bakımı, Orman yolları, Orman Emvali Üretimi, Orman köylüsünün desteklenmesi, Bina ve tesis inşatları, yeni ve ikmal bina inşaatları tesisler ve idari hizmet binalarının temeli atıldı.

Ayrıca 52 km altyapı kanalizasyon ile 2 km yağmur suyu isale hattı yapımı, OEDAŞ ilçe merkezinde elektrik hatlarının yer altına alınması, güneş paneli, 2017-2018 parke yapımı, hamam yapımı ve kanalizasyon arıtma tesisi hizmetlerinin de temeli atıldı.

Gömü’ye İçme suyu Tesisi

Emirdağ Gömü’de de 5 Milyon TL yatırımlı İçme Suyu Tesisinin temeli atıldı. İnşa edilecek tesisle Gömü Beldesinin 2050 yılına dek içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

Emirdağ’a 21 Milyon TL Yatırım

Emirdağ ilçesinde ise 21 Milyon TL yatırımla DSİ yatırımı olan Emirdağ Yedikapı Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması, Güneysaray Köyü Taşkın Koruma Tesisi. OGM yatırımı olan ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri ile Emirdağ Davulga Jandarma Komutanlığı Hizmet Binasının temeli atıldı. Törenlerde Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının da açılışı yapıldı.


Baraj ve Göletlerle Destan Yazıyoruz

Açılış ve temel atma programlarında konuşan Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da 100 yılda yapılamayacak yatırımları yaptıklarını belirterek “ Eskiden bir elin parmağı kadar baraj ve gölet yoktu. Şimdi tam 76 adet baraj ve göletle destan yazıyoruz. Her tarafı suluyoruz. Sırf sulamalardan dolayı o kadar çok para kazanıyor ki çiftçilerimiz. Şu ana kadar 533 bin dekar araziyi sulamaya açmışız ve çiftçilerin cebine yılda 586 milyon lira yani yarım katrilyondan fazla para giriyor" diye konuştu.

Bizim Dimdik Ayakta Durmamız Lazım

Türkiye’nin mazlum milletlerin umudu olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu: “Milletimizle çok uğraşan var. Batı bu milleti özellikle yok etmek istiyor. Ama onların topu tüfeği varsa bizim de bize yardım eden Allah’ımız var. İnşallah cenabı Allah'ın yardımı tabi bizlerinde gayretiyle gönül coğrafyamızın bizden beklentisi sizler son kalesiniz. Balkanlardaki insanlar, Bosna Hersek'te Saray Bosna'da ki insanlar diyor ki; tarih sizi çağırıyor. Tarih sizi çağırıyor diyor. Afrika'daki insan dimdik ayakta biz umudu sizden bekliyoruz. Balkanlar Mazlum milletler bizden bekliyor. Gönül coğrafyamız Orta Asya, Balkanlar, Kafkaslar bizden bekliyor. Dolayısıyla bizim dimdik ayakta durmamız lazım ve büyük hedeflerimizi mutlaka gerçekleştirmemiz lazım. Hedef 2023 Türkiye hazır” dedi.

Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz daha sonra DSİ tarafından inşa edilecek 1 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının temelini beldenin en yaşlıları ve 5 çocuk annesi bir kadınla birlikte attı.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3530

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Zafer

    Yanılmıyorsam aynı barajı 6. veya 7. defa açılışını yapıyorlar.Gülermisin , ağlarmısın ?

  • emirdaglı

    barajın kapasıtesının yukseltılmesı ıcın yenı calısmalar basladı onun acılması bıraz takıp edersenız ogrenırsınız

  • Karabag

    Ayni barajin kacinci acilis haberi bu? Ayrica hangi çiftçi para kazanıyor çok merak ettim? Tohum, gübre, mazot parasından haberi yok galiba bakan beyin. Hayvancılık da öleli baya çok oldu.