Bakan Eroğlu'ndan Emirdağ'a 6 Milyon TL'lik Müjde

Haberler / Güncel

Bakan Eroğlu'ndan Emirdağ'a 6 Milyon TL'lik Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun dini ve milli bayramlarda verdiği müjde geleneğini sürdürerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjdelerini açıkladı. Bakan Eroğlu, “Afyon’a son 15 yılda 16 milyar TL yatırım yapıldı” dedi.

İlk müjdeyi açıklayan Bakan Eroğlu, Hocalar’a dev bir baraj inşa ettiklerini söyleyerek, “Hocalar Güre Barajı temelden 35,5 metre yükseklikte inşa edilecek olan barajın inşaat çalışmalarına başlanılmıştır. 35 milyon TL’ye mal edilecek tesisisin biriktirme hacmi 800.000 metreküptür” dedi.

İkinci müjdeyi açıklayan Milletvekili Ali Özkaya, “Sinanpaşa Kırka Göleti’nin 29 metre yükseklikte 20 milyon TL harcanarak bin 280 dekar zirai araziyi modern sulama tesisi ile sulanacaktır. Kırka’lı çiftçilerimize yılda 1 milyon 400 bin TL ilave gelir temin edecektir” dedi.

Emirdağ Güneysaray Köyü Taşkınlardan korunacak
Üçüncü müjdeyi açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emirdağ Güneysaray Köyü Taşkın Koruma Tesisinin ihalesi Kasım ayı içerisinde tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlandığını söyleyerek, “6 milyon TL’ye mal olan tesis ile Güneysaray Köyü taşkın zararlarından korunacak” dedi.

AK İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de İscehisar Baddal Aygün Anadolu Lisesi bahçesine inşa edilecek kapalı spor salonunun müjdesini verdi. Yurdunuseven, “2 milyon TL’ye mal edilecek kapalı spor salonunu ihalesi gerçekleştikten sonra inşaatına başlanacak ve öğrencilerimizin hizmetine açacağız.”

Son müjdeyi açıklayan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Merkez Dervişpaşa İlkokulu’nun 32 dersliğe sahip olacağını söyleyerek, “9 milyon 364 bin TL’ye mal edilecek okulun ihalesi bu yıl içinde yapılması planlanıyor. İhalesi yapıldıktan sonra inşaatına başlanacak” dedi.

  • Okunma: 3526

Yorumlar (0)Yorum Yap