Bakanlıktan Şaka Gibi Gurbetçi Kampanyası

Haberler / Güncel

Bakanlıktan Şaka Gibi Gurbetçi Kampanyası

Türk Hava Yolları'nın Brüksel - Eskişehir hattını kapatmasının ardından uzun bir zaman geçmeden, Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Bu yıl tatile Türkiye'ye' sloganıyla gurbetçilerin Türkiye'ye tatile gelmeleri için kampanya başlatacağını ve THY'nin direk uçak seferleri düzenleyeceğini açıkladı. Bakanlığın düzenleyeceği kampanyada özellikle Belçika'da yaşayan onbinlerce Emirdağlıyı dikkat alıp almayacağı ise henüz netleşmedi. İlk bilgiler ise direk uçuşların Antalya'ya olacağı yönünde.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin etkilerini telafi etmek isteyen Türkiye, alternatif pazarlar arasına gurbetçi Türkleri de ekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Rus pazarına alternatif olarak yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik bir dizi çalışma başlatacağı öğrenildi. Türklerin yoğunlukta yaşadığı Avrupa ülkelerinde 'Bu yıl tatile Türkiye'ye' sloganıyla tanıtım atağı gerçekleştirilecek. Tanıtımların yurt dışındaki 5 milyonu aşkın Türk vatandaşının, yaklaşık 4 milyonunun yaşadığı Batı Avrupa ülkeleri, 300 bininin yaşadığı Kuzey Amerika, 200 bininin yaşadığı Ortadoğu ve 150 bininin yaşadığı Avustralya'da yapılacağı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışında yaşayan Türklere yönelik kampanyanın devreye girmesiyle birlikte Türk Hava Yolları'nın da elini taşın altına koyması için yeni bir çalışma yapacağı ortaya çıktı. THY'nin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Türkiye'ye direkt uçak seferleri başlatacağı ifade ediliyor.

  • Güncelleme: 11.02.2016 08:25
  • Okunma: 4140

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • selami

    bilet almış olanlar ne yapmalı.

  • harun

    milletvekilleri ve emırdağlı bürokratlar ivedi mağdurıyete çozum bulmalı kı herkes ne yapacağını bılmelı elimizde eskışehır bıletı bekliyoruz.

  • bilir kisi

    thy eskisehir hattindan zarar ediyorsa . antalya hattinda un ufak olur. thy bir marka olabilir . bir sirketi marka yapan personeldir.
    brukselde calisan personellerlere 2 koyun versen gudemezler

  • azmi

    Antalya -brüksel uçuşları zaten var.brükselın her yer ile uçuşu var sadece bu yıl eskışehır ı hariç tuttular bılet satmalarına rağmen.bazılarını zengın edecekler.