Başkan Kargın, Seçimleri Değerlendirdi

Haberler / Güncel

Başkan Kargın, Seçimleri Değerlendirdi

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN 2015 Genel Seçimleri kapsamında bir değerlendirmede bulundu. 2011 yılında yapılan genel seçimlere göre Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarını hatırlatan Başkan KARGIN, Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Emirdağ’da da oy artışında bulunduğunu belirtti. Başkan Kargın seçim değerlendirmesi hakkındaki açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti.’’2015 Genel Seçimleri sonuçlarının ardından Milliyetçi Hareket Partisi 2011 genel seçimlerinin sonuçlarının ardından lik bir artış göstermiştir.2011 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranı iken ,6 oranına yükselmiştir. Türkiye genelinde görülen yükseliş bu sonuçlar göz önüne alındığında ilçemizde de görülmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi halkımız nezdinde bir önceki seçime göre oylarının arttırmasına ve tercih edilen bir siyasi parti hüviyetine bürünmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi’nin taşımış olduğu vizyonu, misyonu, ortaya koymuş olduğu projeleri ve üretken belediyecilik anlayışıyla göstermiş olduğu hizmetlerin bu yükselişe geçişteki katkısı fazladır.

Bu sonuçlara göre Türkiye genelinde oy kaybeden Akp , ilçemiz Emirdağ’da da oy kaybına uğramıştır. Sonuçlar incelendiğinde Akp’nin ilçe genelindeki oylarının MHP , SP ve HDP’ye kaydığı görülecektir. Afyonkarahisar’ın eniştesi olan Başbakana rağmen AKP İl genelinde %52,5 oy alırken, Emirdağ’da %48 oy ile birlikte Afyonkarahisar ilçeleri içerisinde en az destek bulan partilerden birisi olmuştur. Sol oylarda oranlar %25 civarında olağan seyrini sürdürmüştür.Akp’nin oy kaybına uğramasıyla birlikte Türk Milleti’nin iktidar partisinin bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğu ve vücuda getirmeye çalıştığı birtakım projelerden rahatsız olduğu gözler önüne serilmiştir. HDP’nin oranında oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’de 80 sandalye işgal etmesinin açıklaması ise ‘’Besle kargayı oysun gözünü’’ mefhumundan öteye geçememektedir. İktidar partisinin açılım projeleri , akil adamları , habur sınır kapısı gelişmeleri , Mehmetçik katili Barzani’nin onur ve gurur kaynağı ilan edilmesi ,nevruz kutlamalarının bölücü mitinglere dönüştürülmesi, terörisbaşı Öcalan ile artan diyaloglar, bölücülük korosunun hep birlikte seslenilmesi ve özellikle üniversitelerde tırmanışa geçen terör olaylarına göz yumulmasıyla birlikte Türkiye bu durum ile karşı karşıya bırakılmıştır.Türk Milleti, iktidar partisine gelişen bu olayları unutmayıp bir kenara not ettiğini 2015 yılı genel seçimlerinde tekrar hatırlatmıştır.

Sonuçlara göre ilçe genelinde MHP en fazla oy arttıran parti, AKP ise oy kaybeden tek parti olmuştur. Zor şartlarda AKP’den devraldığımız belediyede kısa sürede yaptığımız çalışmaların takdir gördüğünün ilk somut işareti olan bu veriler gücümüze güç katacaktır.

2015 yılı genel seçim sonuçlarının ardından halkımızın Milliyetçi Hareket Partisi’ne göstermiş olduğu teveccüh bizlerin sorumluluklarını daha da arttırmaktadır.Halkımızın verdiği mesajı görerek,üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi büyük bir heyecanla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sonuçların ilçe ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE"

  • Güncelleme: 23.06.2015 19:23
  • Okunma: 2637

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Mahmut atalay cetin

    Helal olsun sana ugur kardesim yola devam yaptiklarini gormeyen ALLAH hidayete erdirsin it urer kervan yurur tabiri caizse NE MUTLU TURKUM DIYENE

  • Şaka mı gerçek mi

    onu bunu bilmemde seçim günü bir Türkiye haritası vardı MHPnin haritanın tam ortasında olduğu ve 81 il içinde sadece bir ilde birinci olduğunu gösteriyordu. Şaka değil di değil mi o?

  • What is this

    MHP ihraç edilen başkan MHP savunuyor. Yarın CHP-MHP-HDP koalisyonu kurulduktan sonra da bekleriz yorumlarını..

  • mercan

    olur bakalım başkan sıkıntı etme. mhp ye şirin görünmeye çalışmanı anlıyoruz ama vali yardımcısına benim partim yok doğrudan Allaha bağlıyım diye tavır yaparken tarafsızdın şimdi de MHP li mi oldun. her ülkücü sen gibi değil iyi ki de değil..

  • Serkan

    Ya başkan hani tarafsızdın sen ?
    Tayyip' e bağladın sende ...
    Sen Ak partili' nin de belediye başkanısın, CHP'linin de ...
    Gerçi siz kim objektif olmak kim , yandaşı olsun bi fazla olsun mantığı ile hareket ediyorsunuz..İlk başkan oldugunuz da milletin ekmeğiyle nasıl oynadınız herkes gördü , sanmayın ki ben iyi işler yapıyorum belediyede !
    Hani otopark ücretsiz olacaktı başkan ?
    Hani teleferik başkan ?
    Hani Hz.Ömer adaleti başkan ?
    Yönetici bey yayınlarsanız sevinirim hakaret yok sunuçta !