Başkonak'ta Yağmur Duası Yapıldı

Haberler / Güncel

Başkonak'ta Yağmur Duası Yapıldı

Emirdağ'a bağlı Başkonak Köyünde su kaynaklarını olumsuz yönde etkileyen kurak kış mevsiminin ardından bahar ayında da yeterli yağmur yağmaması nedeniyle yağmur duası yapıldı. Köy konağı bahçesinde yapılan yağmur duası Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Mevlüt Ergürbüz, MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca, köy halkı ve diğer çevre köylerden gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleşti. Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu dualar edildi. Yağmur duası sıcak bir havada yapıldı. Gelen misafirlere pilav ve ayran ikram Yapılan yağmur duasınının ardından açıklamada bulunan Başkonak Köyü Muhtarı Hasan Yurday; Bu yıl kış ayında çok az yağış oldu. Bu da ürünlerin su ihtiyacını karşılamadı. Nisan sonlarına geldik ama şuana kadar Nisan yağmuru da yeteri kadar görülmedi. Arpa, buğday, diğer mahsullerimiz kurama noktasına geldi Rabbimizden yağmur bekliyoruz.” Dedi.

Köy İmam Hatip’i: "Bugün Allah'ın rahmetini umarak buraya toplandık. Kuraklık mahsullerimize zarar vermesin diye, kuzularımız sütsüz kalmasın diye, barajlarımız susuz kalmasın diye Rabbimizden afetsiz rahmet vermesini niyaz edeceğiz. Ne zamandır yağmur yağmıyor. Bağlarımız, bahçelerimiz ve hayvanlarımızın ihtiyacı olan kaynaklar kurumaya başladı. Bu sebeple, yaşlı dedeler hürmetine, çocuklarını emziren anneler hürmetine, yeryüzündeki mazlumlar hürmetine ve Rabbimiz uğruna can veren şühedanın hürmetine rahmet vermesi için yüce yaradanımıza dua edeceğiz" dedi.

  • Okunma: 3198

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Ahmet

    Allahina sukur eden olmadigi icin allahimda vermiyor yagmuru biraz ceki duaen versin kullarim allahini kitabini bilsin kullarim diyor sukredelim eeyy musluman kardeslerim her seyin az ile kanaat etmesini bilelim ac gozlu olmayalim ornegin uzun carsida sarraflarin en azinda 10 kg altin var oda agliyor insaf be kardesim cogu ekmek parasi yok yine onlar kadar aglamiyor ne yapiyoruz gonlu ve gozu tok olalim saglicakla