BEB Brüksel'e Şube Açtı

Haberler / Güncel

BEB Brüksel'e Şube Açtı

Kısa adı BEB olan ve kurulduğu günden bu yana Gent bölgesinde aktif olan Belçika Emirdağlılar Derneği Brüksel’de şube açtı. Türk Dernekler Birliği Brüksel şube binasında yapılan resepsiyonda, Brüksel’deki Emirdağ lobiciliğine vurgu yapıldı.

BEB hakkında önemli bilgilerin paylaşıldığı resepsiyonda ayrıca Brüksel yönetimi tanıtıldı ve önümüzdeki aylarda yapılması planlanan faaliyetler sıralandı.

BEB’in yaklaşık altı yıl önceGent bölgesinde faaliyetlere başladığını hatırlatan BEB Genel Başkanı Osman Mızrak, yaptığı açılış konuşmasında “Amacımız her alanda halkımıza ve yöremize dayalı faaliyet ve etkinliklet yapmaktır. Teşkilatımız, Belçika ve yöremiz Emirdağ’da sosyal, kültürel, dayanışmayı, kaynaşmayı, aynı zamanda lobiliciği hedef almıştır” diye konuştu.

Belçika Emirdağ Birliği hakkında önemli bilgiler aktaran BEB Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ise “Emirdağlı neredeyse, BEB orada olacak inşallah” dedi ve BEB’in daha başka bölgelerde de teşkilatlanacağını açıklayarak, hedeflerinin yoğun talepler üzerine, Danimarka, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde de teşkilatlanmak olduğunu duyurdu.

T.C. Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Emirdağ toplumunun önemini ifade ettiği konuşmasında, “Emirdağlıların Belçika’ya ve Belçika Türk toplumu için ne ifade ettiğini söylemeye gerek yok. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, Belçika Türk toplumu içerisindeki en büyük grubu oluşturan kesim şüphesiz Emirdağlılardır. Tabii Emirdağlıların ünü sadece Belçika’da değil, şüphesiz Türkiye’de de biliniyor” dedi.

Hemşeri derneklerin son derece önemli olduğunun altını çizen Başkonsolos Ulusoy, “Özellikle sadece Belçika’da değil, Batı Avrupa’daki tüm Türk toplumu için çok büyük bir önem ifade ediyor ve bunu öncelikle insanlarımızı, bilhassa aynı köyden, aynı topraklardan gelen insalarımızı bir araya getirerek kenetleyen oluşumlardır” ifadelerini kullandı.

BEB Brüksel Şube Başkanı Kubilay Güzle, yapacakları çalışmaları üzerine ağırlıklı yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:
“Bizler BEB ailesi olarak, toplumumuzun özünden uzaklaşmadan, Belçika’ya umut sağlamaları-uyum sağlamaları, siyasal ve sosyal alanda hak sahibi olmaları, kendi kültürümüzü tanımaları, ailelerin çocuklarımıza ana dillerini öğretmeleri, üniversite eğitimleri için imkan sağlamaları bizim önemsediklerimizdendir. Ayrıca Belçika içerisinde yapacağımız önemli çalışmalardan bir tanesi de lobi ve entegrasyondur. Bizler toplum arasında entegrasyonu geliştirmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için buradayız.”

Programın sonunda, BEB Genel Başkanı Osman Mızrak, T.C. Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy’a Emirdağ ilçesinin simgesi olan topakev maketi hediye etti.

Resepsiyona, ev sahipliği yapan BEB Başkanı Osman Mızrak ve yönetimi olmak üzere, T.C. Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Bölge milletvekillerinden Mahinur Özdemir, Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı sait Köse, Saint-Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Derya Alıç, Saint-Josse Belediye Meclis Üyesi Mustafa Alperen Özdemir, Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, Ak Parti Afyon Aday Adayı Cengiz Sağlam, çok sayıda dernek başkanı ile seçkin davetliler katıldılar. Haber:Cafer Yıldırımer

  • Güncelleme: 23.03.2015 21:38
  • Okunma: 2102

Yorumlar (0)Yorum Yap