BEB Yeni Yönetimini Tanıttı

Haberler / Güncel

BEB Yeni Yönetimini Tanıttı

Merkezi Belçika’nın Gent kentinde kurulu Belçika Emirdağ Birliği, Derneklerine yeni katılımlar olması münasebeti ile oluşturdukları yeni yönetim kurulunu düzenledikleri yemekli bir Basın toplantısı ile tanıttılar.

MIZRAK:TOPLUMSAL OLAYLARDA SESİMİZ DAHA ÇOK ÇIKACAK
Yemekli Basın toplantısında söz alarak yeni oluşumları ve hedefleri hakkında görüşlerini açıklayan Belçika Emirdağ Birliği Başkanı Osman Mızrak “ Kuruluşumuzun 5’nci hizmet yılını tamamlayıp, 6’ncı yılına giren Derneğimiz Yeni oluşturulan yönetim kurulu üyelerimizle daha aktif görevler üstleneceğiz. Belçika’da Dernekçiliğin önemli olduğunun farkındayız. Bu güne kadar bir çok faaliyete ve projeye imza attık, Hem yaşadığımız Belçika’da hem de buraya göç ettiğimiz memleketimiz Emirdağ’a iyi hizmetler yapmanın gayreti içerisinde olduk. Sizlerin de malumu olduğu üzere Belçika’da % 45 civarında bir Emirdağ kökenli vatandaşımızın yaşadığı bilinmektedir. Bundan dolayıdır ki teşkilatçılıkta daha hızlı ilerleyeceğimizi hissederek; Belçika’nın diğer şehirlerinde de bu yıl itibarı ile yapılanmaya gideceğiz. Hedefimiz 2016 yılının sonlarına doğru tüm Belçika genelinde teşkilatlarımızı kurmak istiyoruz. Belçika Emirdağ Birliği olarak kuruluşundan bu tarafa ana görevi kültürel, sosyal faaliyetlerin yanı sıra lobicilik hedefimiz doğrultusunda çalıştık. Bu güne kadar yaptıklarımızın toplum tarafından daha iyi bilinmesi için daha fazla çalışacağız. Yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın çoğunun tecrübelerinden yararlanacağız. Bu akşam Belçika’da Türkçe yayın yapan Basınımızın güzide temsilcileri ile bir arada olmaktan gayet memnunuz. Önümüzdeki dönemde faaliyetlerimizin geniş halk kitlelerine ulaşması için bizlerin sesi olacağınızdan hiç şüphemiz yok. Bu tür toplantılar ile eksikliklerimizi, artılarımızı, yanlışlarımızı daha yakından görme fırsatı bulacağız. Belçika Emirdağ Birliği’nin toplumsal olaylarda da artık daha fazla duyarlı olduğunu hissettireceğiz. Son zamanlarda yaşanan gerek Fransa’daki, gerekse Belçika Federal Parlamentosu’nda Vlaams Belang Partisi başkanı Filip Dewinter’in konuşmaları bizleri derinden yaralamıştır. Belçika Türk topluma adına kendisine yönelik ciddi bir tepki açıklaması yapılmadı. Biz bundan sonra bu tip olaylarda net tavrımızı göstereceğiz. Bunu yaparken de içinde bulunduğumuz Türk toplumu içinden kendimize destek bulacağımıza inanıyoruz. Derneğimiz 2000 kişinin üzerinde aktif üyeye sahiptir. Bu üye sayımızı da ileriki günlerde artıracağız. Bize yönelik saldırılara karşı artık suskun kalmayacağız. Bizim makam, mevki gibi beklentimiz yok. Bulunduğumuz yerde de koltuk kaygımızda yok. Hiç bir yerden de maddi beklentimiz yok. Çekinmeden her yerde, her zaman Belçika’daki Müslüman Türk toplumunun beklentisini ve tavrını göstereceğiz.” Dedi.

Belçika Emirdağ Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ise yaptığı konuşmada Fransa’da yapılan terör saldırısını tasvip etmediklerine dikkat çekerek; “Mecliste Kitabımıza yapılan hakareti de kabul etmiyoruz. Müslümanlar üzerindeki önyargıların kendimizi ifade edememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Biz kendimizi şimdi iyi ifade edemezsek, geleceğimizde tehdit altındadır.” Şeklinde konuştu.

Belçika Emirdağ Birliği teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı Emir Hakan Yüceer ise Derneklerinin faaliyet alanlarının kendi yöreleri olan Emirdağ odaklı olmasına rağmen içinde yaşadıkları Belçika’da sorunların günden güne arttığına dikkat çekerek,” Belçika’da 50 yıl geçmişi olan bir toplumun bugüne kadar olagelen sorunlarına kimse el atmamış. Biz B.E.B olarak bu konularda daha hassas olacağız. Faaliyet alanımızı daha çok Belçika merkezli sorunlara yönelik sürdüreceğiz. İlk etapta ulaşabileceğimiz üyelerimizin veri tabanını oluşturduk. Yaptığımız görüşmeler sonunda Başta Emirdağ ve Brüksel olmak üzere Anvers’te temsilcilik açma uğraşındayız. ” Dedi.

Belçika Emirdağ Birliği Genel Sekreteri Muhammet Ali Kaya ise “ 5 yıl boyunca özveri ile çalışarak derneğimizi bu günlere taşıdık. Yöremiz Emirdağ için Doğalgaz aboneliği sürecinde yeni arkadaşlarımızla bütünleşerek üstlendiğimiz görevden alnımızın akıyla çıktık. Aramıza katılan arkadaşlarla önümüzdeki dönemde daha önemli faaliyetlere imza atacağız.” Dedi.

Belçika Türk Dernekler Birliği Doğu Flaman Bölgesi Koordinatörü Şaban Gök” Üye derneklerimizden olan Belçika Emirdağ Birliği’nin kuruluş aşamasından bugüne kadar ki faaliyetlerinde katkılar sunduk. B.E.B’in artık Belçika’ya yönelik faaliyetler yapmak istemesinin altında artık Belçika’da yaşayan insanlarımızın artık bazı şeylere ihtiyacının olduğunun farkına varmalarından sevinç duyuyorum. Kendilerine dün olduğu gibi bundan sonra da her zaman destek olacağız. ” Dedi.>belturkhaber

Belçika Emirdağ Birliği yeni yönetim kurulu yaptıkları görev dağılımı ile şu isimlerden oluştu.
Osman Mızrak- Başkan
Mustafa Özdemir-Başkan Yardımcısı
Muhammed Ali Kaya- Genel Sekreter
Aydın Dağ-İdari işler, Başkan Yardımcısı
Emir Hakan Yüceer- Teşkilatlanma Başkanı
Ceylan Camgöz- Organizasyon İşleri Başkanı
Burhan Döngel- Halkla ilişkiler
Bülent Gök- Kültür ve Sanat faaliyetleri
Şükrü Kâhya- Denetleme Kurulu Başkanı
Himmet Barlas- Muhasip

  • Okunma: 2672

Yorumlar (0)Yorum Yap