Belçika'da Bir Emirdağlı Başkan

Haberler / Siyaset

Belçika'da Bir Emirdağlı Başkan

Haftalardır hareketli günler geçiren CHP Belçika Birliği, olağanüstü genel kurulu yapıldı ve tek aday üzerinde anlaşarak yeni başkanını seçti. Brüksel Avenue Rogier adresinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında, CHP Belçika Birliği, birlik beraberlik örneği sergilediler. Olağanüstü genel kurula aday olanların, tek aday üzerinde anlaşarak seçime girmeleri ile CHP’de birlik ve beraberlik görüntüsü sergilendi.

CHP'nin yurtdışı örgütlerinden Almanya Kuzey Ren-Vestfalya CHP Eyaleti Birliği ve CHP-NRW Birliği Başkanı Cemal Bulut, CHP Hollanda Birliği Başkanı Arzu Özalp ve CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç genel kurula katılanlar arasındaydı.

Belçika CHP Birliği seçim öncesinde oy kullanacakların üye aidatlarını yatırmaları istendi ve 94 üye aidatını yatırdı. Saatlerin 13.30’u gösterdiğinde, Divan başkanlığına İrfan Öztop’un seçilmesi ile olağanüstü genel kurul başladı. 104 üyenin imzalarıyla başkanlık seçimi gündeme alındı. Eski yönetimlerden Zuhal Kayhan ve İsmet Yılmaz dönemleri, olağan idari ve mali genel kurulunda, Belçika CHP Birliği yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. Yeni tüzük oylanarak kabul edildi. Daha önce adaylığını açıklayan; İsmet Yılmaz, Zuhal Kayhan, Hasan Boz ve Yeter Yıldırım adaylıktan çekildiklerini ve Hasan Eryürük’ü desteklediklerini açıkladılar, “Her şey CHP için” diye birlik beraberlik mesajı verdiler.

Daha sonra 140 üyenin katılımı ile tek aday Hasan Eryürük’ü başkan adayı gösterdiler. Divan başkanının açık oy kullanımı yaptırdığı salonda, katılan üyelerin tamamının desteklediği Hasan Eryürük başkan seçildi.

CHP Belçika Birliği Yeni Başkanı Hasan Eryürük teşekkür konuşmasında “ Gün birlik günü, bunu sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum…Birliğimizin Belçika’da büyümesi doğrultusunda çalışacağım. Halkimiz arasinda kutuplasmanin, ayrismanin arttigi bu gunlerde, Birliğimizi saygi, sevgi ve hosgoru gibi bizi biz yapan degerler cercevesinde birleştirerek, kucaklayıcı ve toparlayıcı olacağım. Her bölgede temsilcilikler açarak, birliğimizi, üyelerimizin ailece, çoluk çocuk ve gençlerle birlikte geleceği bir sosyal çekim merkezi haline getireceğim. 2019 yılında Belçika’da yapılacak seçimlerde oylarını arttırmak için çalışacağım. Danışman heyeti kuracağım, şimdiye kadar CHP Belçika Birliği’nde görev yapmış olan arkadaşlarımın tümünün birikimlerinden yararlanarak, birliğimizi daha iyi yerlere götürmeye çalışacağım. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum” diye konuşmasını tamamladı.


CHP Belçika Birliği Yönetim Kurulu;

Başkan : Hasan Eryürük
Mahmut Korkmazer
Kübra Şahbaz
Kenan Erciyes
Adnan Köker
Orkun Özhelvacı
Selda Torun
Nurettin Erkuru
Kamuran Dağcı

Yedek Üyelerİ;
Saliha Ardıçlık
Elif Karabağlı
İbrahim Bulut

Disiplin Kurulu;
İrfan Öztop
İhsan Güzle
Emir Edeer

Yedekler ;
Hayati Balkesen
Mustafa Sarıtaş

Denetleme Kurulu;
Cengiz Bulduk
Zeynep Baş
Halil Kara

Yedekler ;
Abidin Hamza Eryürük
Hüseyin Kalander

  • Okunma: 3146

Yorumlar (0)Yorum Yap