Belçika'da Darbeye Tepki

Haberler / Güncel

Belçika'da Darbeye Tepki

Türkiye’de “Fetö terör örğütü” tarafından dün gece darbe girişimi sonrasında Brüksel’de çok sayıda vatandaşlar birlik olup darbeyi protesto etti. Türkiye’de dün gece darbe girişiminde bulunan Fetö terör örgütünü protesto etmek için Türk vatandaşı ellerine aldıkları Türk bayrakları ile T.C. Brüksel Büyükelçiliği’nin önünde toplandı. Yaklaşık bin kişinin oluşturduğu topluluk “Fetö terör örğütüne” protesto ederek adeta ateş püskürdü. Vatandaşların Büyükelçilik binası önünde toplanmaya başlamasıyla birlikte, bir süre sonra buraya gelen T.C.Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, vatandaşlarca alkışlandı.

Konuyla ilgili Belemtürk’ün sorularını yanıtlayan Türkiye Brüksel Büyük Elçisi Hakan Olcay, “Türkiye’de yaşanan konu ile ilğili bizde elçilik binamıza gelerek bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Konuyu Brüksel açısından izleyerek, Belçika makamlarından gelen bilğileri ve vatandaşlarımzın durumunu yakından takip ettik. Burada bulunmamızın amacı vatandaşlarımızın demokrasiye sahip çıkmasına bizde birlik olarak destek çıktık” dedi.

AK Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz ise, “ Bugün hem Türkiye’de hemde Türk vatandaşlarının yaşadığı heryerde, vatandaşlar demokrasiye sahip çıktı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletine düşman bu kadar bir hareket olmamıştır.” dedi. Brüksel bölge milletvekilleri Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu’da vatandaşlarla birlikte Elçilik önünde bekleyerek, meydana gelebilecek olayları önlemek için Belçika polisiyle birlikte adeta nöbet tuttular.

Kalabalığın Büyükelçilik sokağını iyice doldurduğu saatlerde Brüksel F-Amis Aile Danışma Merkezi Müdürü Deniz Tekin’in Türkçe olarak okuduğu basın açıklaması aynı zamanda Fransızca olarak okundu.

Tekin, “ Vatandaşlarımız dünyanın dört bir tarafında demokrasinin yanında olduğunu gösterdiler. Şuan dünyaya bir mesaj veriliyorki, ne Türkiye’de, ne başka yerlerde, seçimle gelen hiç bir yönetim kesinlikle darbe ile uzaklaştırılamaz. Darbelere hayır diyoruz. Belçika hükümetinden ve Avrupa Birliğinden, darbeye karşı tek yürek olmuş Türk milletinin yanında olmalarını bekliyoruz. O yüzen darbeleri hayır diyoruz” dedi

Belçikalı Türkler, yaklaşık 3 saat kaldıkları T.C. Büyükelçilik binası önünde Fötö’nün hain askerlerini protesto ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. >belemturktv.com

Video

  • Okunma: 2500

Yorumlar (0)Yorum Yap