Belçika'da Seçim Yaklaşıyor

Haberler / Özel Haber

Belçika'da Seçim Yaklaşıyor

Belçika'da 14 Ekim'de gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, listelerdeki Emirdağlıların yerleri netleşmeye başlıyor. Ülke genelinde yaşayan yüz binden fazla Emirdağlının büyük bölümünün seçmen olarak sandığa gitmesi beklenen seçimde, Brüksel Saint Josse, Schaerbeek'in yanı sıra Gent en dikkat çeken bölgeler olarak göze çarpıyor. Saint Josse bölgesinde seçime giren Emirdağlı siyasiler içinde en dikkat çeken isim Sosyalist Parti (PS) 3. sıra adayı Emir Kır.Aynı partinin diğer önemli adayları Hava Ardıçlık 6. ve Kadir Özkonakçı da 12. sıra adayı olarak dikkat çekiyor. Saint Josse bölgesinden Demokratik Hümanist Partisi'nin (CDH) öne çıkan adayları ise Cevdet Yıldız (3. sıra), Sabahat Mazıbaşı (8. sıra), Mustafa Alperen Özdemir (9. sıra). Bu bölgenin en tartışmalı adaylarından biri Flaman Milliyetçi Partisi'nden (N-VA) Reform Hareketi'ne (MR) yeni katılan 3. sıra adayı Canan Kır.Emirdağlıların yoğun olarak yaşadıkları bir diğer bölge Schaerbeek'de ise mevcut belediye başkan yardımcısı Sait Köse (Belediye Listesi) LB'nin 5. sıra adayı olarak göze çarpıyor. Köse'nin yanı sıra LB 7. sıra adayı Sadık Köksal da bir diğer güçlü adaylardan biri. Milletvekili Mahinur Özdemir ise Demokratik Hümanist Partisi'nin (CDH) ve Hristiyan Demokratlar (CD&V) ortak listesi 4. sıra adayı. Bu ortak listede Seydi Sağ 9. sıra adayı. Bu bölgede Sosyalist Parti (PS) adayları Emin Özkara 4. sırada, Derya Alıç ise 9.Emirdağlıları yakından ilgilendiren bir diğer bölgede mevcut belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz Sosyalist Parti (sp.a) ve Yeşiller (Groen) ortak listesinde 9. sırada bulunuyor. Gent'te dikkat çeken bir diğer aday ise Hristiyan Demokratlar (CD&V) listesinin ilk sırasında yer alan Veli Yüksel.Seçimlere diğer bölgelerde girecek adaylardan Güler Turan Anvers'te Güler Turan Sosyalist Parti (spa) ve Hristiyan Demokratlar (CD&V) ortak listesi 8. sırasında.

  • Okunma: 3710

Yorumlar (17)Yorum Yap

  • Selcuk

    Oyum,: Vlaams Belang'a.

  • yigit

    hulya hanim,bence sizin bir goz probleminiz var. Mais ça se soigne, gelukkig :-)

  • ahmet demir

    hulya hanim molenbeek belediyesi demisiniz siz bu belediyede kac tane spor sahasi kac tane cocuk parki ve kac tane sosyal tesis oldugunu biliyormusunuz??? schaerbeek belediyesi bu konuda molenbeek'in yuzde 10'u olamaz,herhalde dalga geciyorsunuz ya da bilmiyorsunuz,schaerbeek'e komsu olan ever,laeken ve bruxelles 1000 belediyelerine bir bakin,uzaga gitmeyin aradaki ucurumu anlarsiniz,schaerbeeek'te bugun butun ana caddelerde parklar parali bir de diger belediylere bakin,evlerin kadastro ve cop vergilerine hic girmeyecegim,en pislik belediye olduguna da hic girmeyecegim,gercekten siz nerde yasiyorsunuz:))))

  • Hülya

    merhaba
    yigit bey, çalisan belediye derken hangilerini kiyaslamistiniz? St Josse mi, Molenbeek mi, hangisinde böyle tesisler yapildi. yoksa Woluwe belediyelerinimi kastetmistiniz. Ha bu belediyelerde var. kimi kandirmaya çalisiyorsunuz, MOI OU BIEN LES IGNORANTS ZOALS JOUW?
    saygilarimla

  • tumer ekıncı

    mrb bızım mıllet sunu gormuyor bu partılerın bır oy bolme oyunu lıstede yer alan ısımlerın cogu sıyasetın s sını bılmıyorlar ve sıyasetıde batırıyorlar yanı bır cogu kukla sıyasetcı ne bır adım one ne de arkaya gıdebılırız mevcut sıyasılerın de hallerını goruyoruz egıtm sevıyelerı ortada
    bunlara guvenılmez sadece dugunlerde acılıslarda boy gosterırler,,,,,,,,

  • adk

    ben gent de kaliyorum bruksel e gelip gitmek eksik olmuyor gent ile brukseli kiyasliyacak olursak temizlik bakimindan brukseli afedesiniz ama tabiri caizse b.k goturuyor ozellikle midi tren garinin yaninda idrar kokusundan gecilmiyor schaarbeek les gibi san jos sokaklari ne oyle yama yama asfalt atmislar )) emirdaginda yok oyle astfalt birde avrupanin baskentti.

  • yigit

    hulya hanim siz once belediyenizin nasil yazildigini ogrenin,bence siz ithal gelinsiniz,ayrica siz belediyenizin disina cikin ve calisan belediye gorun bide fransizca veya flamanca ogrenin ondan sonra haber ve gazete okuyun.

  • adk

    belcikada turk miliyetcileri neden falaman milliyetci partiye oy vermiyor anlamis degilim.ikiside ayni gorusu savunuyor.

  • ahmet demir

    ozellikle schaerbeek belediyesi bunlardan kurtulmali,heryer pislik icinde,secim yaklasiyor ya hemen temizlige basladilar,bir de yollari tekrar bozup yapiyorlar,tam turk isi:)))

  • Hülya

    merhaba, sizler nerde ikamet ediyorsunuz bilmeme ama ben scaerbeek te yani brükseldeki emirdagindayim. sahsen benim belediyem iyi ve iyiye gidiyor, hiç olmassa çocuklarimaza çok spor alani açildi.sokakta degil çayirlada ve spor salonundabos vaktini geçiriyor. bunu düzenleyene de tesekkür

  • kenan

    BUNLARIN HEPSI FASAFISO BU SENE IS ARAR GIBI DOLDULAR HERYERDE BASKA BIRININ RESMI CANI SIKILAN GIDIYO BI PARTIYE ADAY OLUYOR PARTILER BUNLARI SEVDIGINDEN DEGIL GELECEK BIR KAC OY ICIN BUNLARI ADAY YAPIYORLAR SECIMDEN SONRA BAK BIR COGU KAYIP OLMUS ISINDE GUCUNDE ...HA NE FAYDALARI VAR ISE HAVA ATIP GEZIYORLAR ADAMMIS GIBI SADECE BIRI BIRAZ INSANI COPE COPCU ALDIRMIS O KADAR...OYUM BELCIKANIN YERLISINE .......SAYGILAR

  • Azziyeli

    Yorumları okudum. Bir tek iyi diyen yok.
    Demek ki ortada bir gerçek var.
    Türkiyedeki Emirdağlılar aman dikkat !
    Orada işi biten siyasetçiler , sonra Türkiye de (Eskişehir, Afyon) aday olup, siyasete soyunuyor.
    Üstelik orada Sosyalist, Türkiye de AKP'li.
    Aman diim.

  • flamanlar

    Verin flamanlara gitsin sonra vay efendim ahmete verdik oyu bize yarari olmadi mehmete verdik sunu yapmadi demeyin yapmayacaklar zaten en iyisi flamanlara verin onlar en azindan yasayama alanlarinizi ekonominizi duzeltiyo bunlar ise ceplerini..

  • emir

    gentte spa partisi bitti.Emirdaglilar zor verir artik.

  • yigit

    sayin selcuk bi Halt oldu cepleri doldu etrafinda 4 yalakanin guzel isi oldu,alem yapmak bedava oldu,kahvede hesap yok oldu,acilisa gitmek prestig oldu,bes paralik gazetecilerin cebi para doldu,eyy EMIRDAGLI HEMSERILERIM GOZUNUZU ACIN BUNLARIN DERDI CEBINI DOLDURMAK....

  • SAYIN Muammer

    PARAMPARCA..TEK KELIME....

  • Selcuk

    Oyum Flamanlara., Verdik Sizlere Bi Halt Olmadi..